جوان‌گرایی در عرصه مدیریتی ارائه آدرس غلط برای حل مشکلات کشور است
کد خبر: 3819306
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۵ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸
صادق زیباکلام:

جوان‌گرایی در عرصه مدیریتی ارائه آدرس غلط برای حل مشکلات کشور است

گروه سیاسی ــ عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تأیید به بن‌بست رسیدن جریانات اصلی سیاسی کشور، طرح مسئله جوان‌گرایی در عرصه مدیریتی برای عبور از این شرایط را آدرسی غلط ارزیابی کرد.

صادق زیباکلام، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره رکود فکری حاکم بر جریان‌های سیاسی کشور و ضرورت جوان‌گرایی به منزله راه حل برون‌رفت از این وضعیت گفت: دو موضوع به ویژه پس از ناآرامی‌های دی‌ماه 96 در جامعه ما مطرح شده و شتاب بیشتری هم گرفته و آن این است که هر دو جریان سیاسی اصلی، اصولگرایان و اصلاح‌طلبان، به بن‌بست رسیده‌اند. به عبارتی نسل جوان کشور از دهه 60 تا 80 در هر حال «نه» گفتن به این دو جریان هستند و این مسئله در شعار معروف «اصلاح‌طلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا» متبلور شد و این شعار نخستین بار در همین ناآرامی‌ها سر داده شد و همچنان نیز به ویژه در فضای مجازی دیده می‌شود.

دو راهکار انحرافی برای نجات کشور از مشکلات

وی ادامه داد: در این فضا برخی چهره‌های سیاسی در تلاش هستند خود را به عنوان یک جریان سوم مطرح کنند. آقای قالیباف در این میان صحبت از «نواصولگرایی» کرد و آقایان ضرغامی و احمدی‌نژاد نیز در همین مسیر گام برمی‌دارند. به خصوص آقای احمدی‌نژاد خیلی علاقه‌مند است به منزله چهره‌ای که نه اصلاح‌طلب و نه اصولگراست و با هر دو جریان مشکل دارد به جامعه معرفی شود و جریان سومی را ایجاد کند.

زیباکلام اظهار کرد: موضوع دوم نیز از سوی اصولگراها به راه انداخته شده و به صورت خلاصه این است که مشکل مدیریت اجرایی کشور بیش از آنکه مربوط به اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها باشد، به واسطه مسن بودن مدیران اجرایی کشور است که بیشتر آن‌ها بالای 60 سال سن دارند. لذا کشور نیاز به یک خون جوان و مدیران جوان، انقلابی و جهادی دارد و باید برای مجلس و ریاست جمهوری آینده به دنبال چهره‌‌های جوان، پرنشاط و پرانرژی برویم تا کشور را از بن‌بست ایجادشده از جریانات سیاسی نجات دهیم.

ریشه اصلی مشکلات مدیریتی کشور چیست

این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه هر دو دیدگاه را انحرافی می‌دانم، گفت: معتقدم این جریان، چه آگاهانه و چه ناآگاهانه، آدرس‌های اشتباهی را برای حل مشکلات ارائه می‌دهند. اگر احساس می‌شود کشور به لحاظ اجرایی به بن‌بست رسیده، رشد اقتصادی منفی شده، تورم به 50 درصد می‌رسد، مفاسد اقتصادی در حال فروبردن کشور در خود است، بهترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور جلوی سفارتخانه‌های کانادا، استرالیا و... صف بسته‌اند و کسانی که بضاعت و سرمایه‌ای دارند به جای آوردن آن سرمایه به داخل کشور و تزریق آن به کشاورزی، صنعت، گردشگری و حمل و نقل، آن را به گرجستان، ترکیه و امارات برده‌اند و میلیاردها دلار از کشور در همین یکی دو سال گذشته خارج شده و شاهد نوعی ناامیدی و سرخوردگی هستیم به واسطه این نیست که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان به بن‌بست رسیده‌ یا سن مدیریت اجرایی کشور بالای 60 شده بلکه به این خاطر است که نظام کلان مدیریتی کشور به دو بخش عمده انتخابی و انتصابی تقسیم شده است.

وی در تشریح این وضعیت گفت: بخش انتصابی قدرت بسیار زیاد و اختیارات نامحدودی دارد و عنداللزوم خود را موظف به قانون نمی‌بیند و متأسفانه در پایان هم به هیچ‌وجه پاسخگو نیست. از طرفی بخش انتخابی قدرت و توانایی‌های محدودتری دارد و از طرفی به مجلس هم پاسخگوست. به عقیده من دوگانگی موجود در مدیریت کشور ریشه اصلی بن‌بستی است که امروز با آن مواجه شده‌‌ایم.

زیباکلام بیان کرد: فرض بگیریم به جای آقای روحانی و وزرای بالای 60، 70 ساله‌اش، یک رئیس‌جمهور 35 ساله و وزرایی حدود 40 ساله بر سر کار بودند، وقتی اختیارات و قدرت چندانی ندارد فرقی هم ایجاد نمی‌شد. وقتی قدرت، امکانات و اختیارات در جای دیگر است یک رئیس‌جمهور 30 ساله انقلابی، مکتبی، متدین و قائل به مدیریت جهادی چه کاری می‌تواند بکند؟ به همین دلیل اینکه گفته می‌شود مدیریت جوان می‌تواند کشور را نجات دهد در واقع دادن آدرس غلط است. توانمندترین، جوان‌ترین و مؤمن‌ترین نیروها هم که بر سر کار بیایند، وقتی ابزار، امکانات و قدرت نداشته باشند نمی‌توانند کاری کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: آنچه الان کشور را واقعاً به حالت توقف رسانده اصرار بر دشمنی با آمریکا و غرب است که باعث شده تحریم‌ها کشور را به چنین سرنوشتی دچار کند. بنابراین به نظر من به جای اینکه گفته شود رئیس‌جمهور و وزرا باید جوان باشند و مدیران جوان و جهادی به نظام مدیریتی کشور راه یابند، باید برای سیاست‌های کلان فکری کنیم. وقتی شورای نگهبان با سازوکار نظارت استصوابی جلوی ورود هر نیرویی را که انتقادی به حاکمیت دارد می‌گیرد، دیگر فرقی نمی‌‌کند که آن نماینده 30 ساله باشد یا 70 ساله. در این شرایط مجلس محل حضور 290 نماینده‌ای می‌شود که قدرت و اختیار چندانی ندارند و فقط نگران هستند که حرفی بزنند یا نزنند تا برای انتخابات بعدی رد صلاحیت نشوند. لذا باید توجه کرد چه عواملی باعث به وجود آمدن این وضعیت شده و به دنبال حل و فصل آن مسائل برویم، نه اینکه بیان شود اگر عده‌ای جوان انقلابی بر سر کار بیایند، مشکلات حل می‌شود.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۵ - ۱۱:۴۰
0
0
امام خمینی قدس( ره): مجلس شوای اسلامی در راس امور است.
متاسفانه آنچکه مردم و رسانه ها در طول ۴ دهه از عمر مجلس شورای اسلامی و بالاخص در این دوره ۱۲ ساله اخیر مشاهده کرده اند بغیر از حرکت های تبلیغاتی نمایندگان نزدیک به انتخابات ، نتنها در رآس بودن مجلس شورای اسلامی در دفاع از حقوق ملت و جلوگیری از تبعیض و بی عدالتی نبوده است بلکه شاهد رقابتی بین نمایندگان ادوار مختلف در مجلس برای کسب قدرت ، لابی و استفاده از رانت دولتی و قضایی در حمایت از سایر قوا و دنباله روی ها، بلاخص از دولت ها جهت بالا رفتن از پله های قدرت و کسب منافع شخصی بوده، بنحوی که شان و منزلت مجلس بواسطه چنینن دیدگاهی بشدت آسیب دیده و استقلال ، هویت و قدرت آثر گزاری آن در دفاع از حقوق ملت از طرف سایر قوا بعضا مورد تعرض ، بی مهری و کم توجهی قرار گرفته است. بنحوی که جایگاه ، قدرت و اهمیت نمایندگی در خانه ملت در نزد مسئولین ارشد مملکتی و مردم بشدت آسیب دیده و بعضا کم ارزش از طرف خود نمایندگان و مسئولین مملکتی گردیده است و این در شرایطی است که بخوبی آگاه هستیم که نمایندگان پارلمان اروپا یا حتی سناتورهای آمریکایی در سنا و کنگره ایالات متحده از چه شان ، منزلت و جایگاه والایی در حمایت از حقوق مردم و اثر گزاری در مسائل اقتصادی،اجتماعی و سیاسی برخوردارند.
و متاسفانه در حدی شان و منزلت نمایندگی کاهش یافته که حتی در برخی از مواقع نحوه عملکرد نمایندگان مورد انتقاد مسئولین ارشد مملکتی و بویژه مقام معظم رهبری مد ظله العالی واقع گردیده است.

لذا با توجه به شرایط کنونی کشور و بعد از گذشت ۴ دهه از عمر جمهوری اسلامی و براساس سند راهبردی و تحولخواه مقام معظم رهبری در گام دوم انقلاب همچون تغییرات امید بخش ایجاد شده در راس قوه قضاییه که اثرات آن را مردم امروز بخوبی مشاهده می کنند، برای ایجاد امید ، نشاط و اعتماد عمومی مردم به پشتوانه نمایندگان مجلس در جهت حمایت از حقوقشان و بازگشت ارج ، قرب ، شان و منزلت نمایندگی مجلس شورای اسلامی و افزایش مشارکت مردم در انتخابات مجلس می بایستی افراد سرشناس ، اثرگذار و دارای وزنه سیاسی ، اجتماعی و پرطرفدار جامعه نظیر آقای احمدی نژاد در کنار جناب آقای دکتر قالیباف و جناب آقای دکتر توکلی عزیز و افراد و چهره های سرشناس ،پر طرفدار و اثرگذار دیگری از داخل نظام و انقلاب از طیف دیگر، برای برگرداندن مجلس به جایگاه واقعی خود در نزد مردم ، نظام ، مسئولین مملکتی و سایر قوا و ایجاد نشاط در جامعه و افزایش مشارکت عمومی شرکت نمایند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۸/۰۳/۲۵ - ۱۳:۲۹
0
1
باعث خجالته كه صحبت هاي خلاف منويات رهبري منعكس شود
captcha