ولایت هدایتگر زندگی فردی و اجتماعی است
کد خبر: 4152914
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۵
حجت‌الاسلام صدیقی:

ولایت هدایتگر زندگی فردی و اجتماعی است

دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر با بیان اینکه ولایت هدایتگر زندگی فردی و اجتماعی است، گفت: انقلاب اسلامی ما قطره‌ای از جریان غدیر امیرالمؤمنین(ع)‌ است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، آئین افتتاحیه آشپزخانه‌های غدیر جشن اطعام علوی (عید غدیر) امروز، ۱۴ تیرماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی، امام‌ جمعه موقت تهران و دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر، حجت‌الاسلام جعفری، معاون فرهنگی کمیته امداد، حبیب‌الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد و سیدابوالفضل پرپنچی، مدیرکل کمیته امداد استان تهران در کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، حجت‌الاسلام جعفری، معاون فرهنگی کمیته امداد طی سخنانی ضمن عرض خیرمقدم به حضار در مراسم، اظهار کرد: عید غدیر عید وحدت امت اسلامی و مسئولیت‌شناسی برای آینده اسلام و امت اسلامی است، پیامبر اکرم (ص) اصل مسئولیت‌پذیری در آینده اسلام را در غدیر مطرح کرده و بنیان نهادند.

وی افزود: عید غدیر تجلی و نماد وجه سیاسی و اجتماعی است بیش از همکاران شیعه خود به برادران اهل سنت تبریک عرض می‌کنم، عید غدیر عید شیعه و سنی و امت اسلامی است. در اصل توجه به قدرت راهبردی اسلام، عید غدیر عید اتحاد است.

حجت‌الاسلام جعفری با اشاره به طرح اطعام علوی کمیته امداد که در همکاری با بنیاد بین‌المللی غدیر اجرا می‌شود نیز بیان کرد: مسئله اطعام در کمیته امداد به عنوان یک سنت الهی، انسانی، پیامبری و اهل بیتی در دستور کار قرار گرفته است و باید آن را گرامی بداریم. در این زمینه از تمامی همکاران خود در کمیته امداد قدردانی می‌کنم.

در ادامه این مراسم، حبیب‌الله آسوده، معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد نیز در سخنانی اظهار کرد: ما عید غدیر و دهه امامت و ولایت را به عنوان یک جریان همبستگی بین مسلمانان می‌دانیم و کمیته امداد نیز با همین رویکرد برنامه‌های خود را اجرا می‌کند. امروز تمامی مردم کشور اعم از شیعه و سنی پای کار اعطای عیدی به محرومان هستند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های امسال امداد تمرکز در بحث عدم دخالت سیستم اداری در طرح‌ها است. امسال در طرح‌های اطعام مهدوی و اطعام غدیر به هیچ وجه از اعتبار دولتی استفاده نکردیم؛ چراکه مردم خود در این برنامه‌ها شرکت خواهند کرد. تاکنون بیش از ۴۲ میلیون افطاری و اطعام ساده در کشور توزیع شده و بیش از ۱۰ هزار آشپزخانه مردمی تشکیل شده است. همچنین، تعداد بیش از دو میلیون بسته معیشتی نیز از سوی مردم بین نیازمندان توزیع شده است.

آسوده بیان کرد: همچنین، همین روند از آغاز دهه امامت و ولایت در سراسر کشور پیگیری شده و برنامه‌های ویژه این ایام از مسجد جمکران شروع شده است. در این زمینه و نسبت به سال گذشته با ۴۸ درصد رشد مواجه بودیم که نشان می‌دهد علیرغم شرایط اقتصادی، مردم به کمک مستضعفان و محرومان آمده‌اند. مردم حضور پررنگی در حوزه عید قربان و نذری آن داشته‌اند. همچنین، در پویش به عشق علی (ع) و برای حمایت از یتیمان زیر ۱۸ سال نیز بیش از ۷۰ درصد رشد نسبت به سال گذشته وجود داشته است.

وی ادامه داد: برنامه دیگری که در کمیته امداد بر آن تأکید شده و همگان امروز به صورت نمادین برای آن در این جلسه حضور داریم، اطعام غدیر است. پویش اطعام غدیر نیز مردمی شده و بیش از هشت هزار مرکز نیکوکاری که ۵۰ درصد آن‌ها مسجدمحور هستند، در این زمینه فعال شده‌اند. ویژگی دیگر این طرح نیز محله‌محور بودن و امام‌محور بودن آن است.

آسوده اظهار کرد: سال گذشته حدود به هفت میلیون و ۵۰۰ هزار اطعام در روز عید غدیر و با راهبری کمیته امداد از سوی مردم طبخ و توزیع شد. امیدواریم امسال این برنامه با بیش از ۳۰ درصد رشد همراه باشد. البته مردم همیشه از پیس‌بینی ما جلوتر به حرکت درآمده‌اند. در کنار موضوع اطعام غدیر، همکاران ما در کمیته امداد برنامه تقدیر از خیران سادات را نیز در دستور کار قرار دادند که این برنامه در استان‌های مختلف اجرا می‌شود.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد ادامه داد: همچنین، برنامه دیگری که در این ایام از سوی همکاران ما در حوزه مشارکت‌ها انجام می‌شود، طرح مفتاح‌الجنه است که طی اجرای آن، خیران و مسئولان به دیدار خانواده‌های سادات و ایتام رفته و مسائل آن‌ها را حل می‌کنند. همچنین، در حوزه مراسم مختلفی که امسال در کشور اجرا می‌شود، یکی‌از مهم‌ترین برنامه‌ها راهپیمایی ۱۰ کیلومتری از میدان امام‌حسین (ع) تا میدان آزادی تهران است که کمیته امداد نیز پایگاه‌هایی را در این راهپیمایی برای حامی‌یابی ایجاد می‌کند و امیدواریم تا پایان روز غدیر ۲۰ هزار حامی برای ایتام جذب کنیم.

وی تصریح کرد: آشپزخانه‌های طرح اطعام علوی مربوط به همه استان‌های کشور است و اهل تسنن و شیعه همگی در این مراکز سهیم هستند و غدیر را به عنوان یک مناسبت دینی می‌شناسند.

در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین صدیقی، امام‌ جمعه موقت تهران نیز در سخنانی بیان کرد: عید غدیر به عنوان یک قانون، قاعده، جریان، حرکت، طرز تفکر و چشمه همیشه جوشان برای رفع عطش تشنگان، یک ابر همیشه در حال بارش برای زمین‌های استعداد و پذیرش خوبی‌ها است.

وی افزود: علی (ع) عصاره انبیا و جان خاتم انبیا است. ولایت علی (ع) کمال دین و تمام نعمت است و مهر رضایت خدا از این دین زندگی‌ساز ابدی است که اگر این ولایت و امامت نبود، نماز‌های نمازگزاران نیز مهر رضایت به خود نمی‌دید و همه حرکت‌ها بی‌هدف و بی‌جهت می‌شد.

وی بیان کرد: ولایت در جامعه جهت‌دادن به زندگی فردی و اجتماعی است. ولایت الهی در بستر امام معصوم قبله همه کار‌های ارزشی است. مثل ولایت در زندگی بشر مثل کعبه است. ولایت علی (ع) قبله‌ای است که هر کسی در راستای حرکت به سوی خدا است باید رو به آن داشته باشد وگرنه حرکت آن ابتر و بی‌نتیجه است. ولایت و امامت عدد صحیحی است که همه صفر‌ها را بی‌ارزش می‌کند.

حجت‌الاسلام صدیقی ادامه داد: لذا ولایت ارزش بشر و اعتبار انسانی و سیر انسان به سوی کمال مطلق و هستی لایتنا‌ها است. ولایت آئینه بوده و دل‌ها را ذوب خدا می‌کند. آئینه خداشناسی علی (ع) است، یعنی آئینه تمام‌نمای خدا وجود امیرالمومنین (ع) است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ما قطره‌ای از غدیر و جریان غدیر است. پرچمی که امام (ره) بلند کرد، پرچم غدیر است. غدیر جریان زندگی‌ساز بوده و باید مردم را به علی (ع) بازگرداند. امروز باید همه را به دامن سیر ارزش‌های علوی تحویل داد تا رشد کرده و به مقصد برسند؛ لذا جمهوری اسلامی یعنی جمهوری حکمرانی علوی و دلشدگان علی (ع) باید این این رسالت را به خوبی تبیین کنند که انقلاب ما متکی به غدیر است.

دبیرکل بنیاد بین‌المللی غدیر گفت: انقلاب ما توسعه سفره حکمرانی علوی در میان عالم و تحقیر تز‌ها و دکترین‌های حکومتی مغز‌های آلوده به مادیات است. انقلاب با اتصال به غدیر به بشریت اعتلا و ارزش داد. ملتی که حاکمیت ترامپ یا دیگر حکام دیگر را داشته باشند، هیچ نمره‌ای ندارند. اما اگر ملتی حکومتی داشته باشد که در راس آن حاکم اسلامی بوی الهی دارد، موفق و پیروز خواهد بود.

وی بیان کرد: حرکت انقلاب مدیون غدیر بوده و امام (ره) پرچم‌دار غدیر بود. امام (ره) پرچم غدیر را بلند کرده و دل‌های شکسته را زبر پرچم امامت و ولایت علی (ع) امیدوار کرد. ولایت فقیه که مردم ما پرچم آن را بلند کردند، ولایت خدا است. ولایت غدیر ولایت فقیه بوده و از تمامی حکمرانی‌ها متفاوت بوده و ریشه در اطاعت خدا دارد.

حجت‌الاسلام صدیقی اظهار کرد: این هنر امام (ره) بود که ولایت مردم غرس کرد و بذر حاکمیت الهی را در جامعه پاشید و ملت ما یک تنه در برابر ستمگران و تحریف‌های مختلف ایستاد. اصل شجره ولایت ثابت بوده و محوشدنی نیست؛ چراکه عطش درون و تکوین انسانیت است. شعار نه شرقی نه غربی شعار شکوفایی فطرت است.

امام‌جمعه موقت تهران تصریح کرد: قدرت ولایت قداست دارد و فتنه‌ها را با حکمت حل می‌کند. این است که غدیر یک حرکت آسمانی ملکوتی و ریشه دوانیده در فطرت‌های عموم بشر است. دشمنان روز به روز در برابر نظام ولایی ما احساس شکست بیشتر می‌کنند.

وی بیان کرد: یکی از صفاتی که در رابطه با خداوند متعال آمده، اطعام کنندگی ذات اقدس الهی است. انسان در زمینه احیای زمینه خود که دل و فطرت است، از سوی خداوند متعال مامور به اطعام نیازمندان شده است. امیرالمومنین (ع) الگوی اطعام کنندگان است. اطعام در قدم اول آئینه خدا شدن و در قدم دوم رفتن زیر پرچم امیرالمومنین (ع) است.

حجت‌الاسلام صدیقی تصریح کرد: اطعام هم در قرآن کریم آمده است و هم در سیره معصومان (ع) و بزرگان دین مشاهده می‌شود. سفره علی (ع) هیچ‌گاه بدون یتیم و مسکین باز نمی‌شد. ایشان شبانه نیازمندان را با بسته‌های غذایی اطعام می‌کرد؛ لذا اطعام در قدم اول صفت خدا و در قدم دوم عاشقانه دنبال علی (ع) رفتن و در قدم سوم پاسخ با فطرت و شاد کردن عیال خدا بر روی زمین است.

وی اظهار کرد: کمیته امداد یادگار پرچم‌دار غدیر یعنی امام خمینی (ره) است. کمیته امداد همیشه در طول دوران انقلاب همیشه اصلاح خود را حفظ کرده و دچار تحریف نشد. کمیته امداد جزو سربلندی‌های جمهوری اسلامی است. به توفیق الهی امروز خدمات مادی کمیته امداد با پیوست فرهنگی همراه شده و غذای جسم و روح را با هم توزیع می‌کند.

وی بیان کرد: امروز شعاع اطعام علوی مرز‌های کشور را درنوردیده و در سایر کشور‌ها نیز توسعه پیدا کرده و در حال تبدیل شدن به فرهنگ عمومی جوامع شده است. امیدواریم کمیته امداد برای ریشه‌کنی فقر و نیازمندی در تمام عالم زیر پرچم ولایت فقیه اقدام کند.

در ادامه، حجت‌حجت‌الاسلام والمسلمین کازرونی، رئیس هیئت‌ امنای کمیته امداد نیز در سخنانی بیان کرد: ما دو عید در مجموعه منظومه دینی خود داریم که مکمل یکدیگر هستند که یکی عید مبعث و دیگری عید غدیر است. بعثت برانگیختگی و غدیر سکون و آرامش است. دین از پیامبر (ص) آغاز شده و با ولایت امیرالمومنین (ع) تکمیل می‌شود و این نوید را می‌دهد که بعثت بدون غدیر ناقص است.

وی افزود: حقیقت غدیر است که دین پیامبر (ص) با غدیر استمرار پیدا کند. در غدیر امیرالمؤمنین (ع) نمایان شده و به دیدگاه ما غدیر حجت‌ اسلام را بر همگان تمام کرده است. امروز اگر انسان به نگاه بشری نیز به قضیه نگاه کند، متوجه خواهد شد که هیچ‌کس جز علی (ع) در غدیر شایستگی ولایت و امامت را ندارد.

حجت‌الاسلام کازرونی اظهار کرد: اولین خصوصیت علی (ع) ویژگی علمی ایشان است. اولین ابزار یک حاکم علم است. پیامبر (ص) به سلمان فرمودند که جانشین من علی (ع) است که علم الهی مرا در اختیار دارد. امیرالمومنین (ع) در ناحیه علم و اندیشه بی‌نظیرترین انسان‌ها است.

وی بیان کرد: جامعه شیعی باید از امیرالمؤمنین (ع) درس بگیرد که به دنبال علم برود. عقل و خرد امام و رهبر نیز یکی از لوازم مدیریت و حکومت است. اگر مدیری بدون کمک از عقل حرفی بزند، باعث ایجاد پلیدی در جامعه خواهد شد. علی (ع) می‌فرمایند که اگر کسی می‌خواهد با سیادت برسد باید چهار ویژگی عفت، ادب، عقل و جود است.

حجت‌الاسلام کازرونی در پایان گفت: معرفی امیرالمؤمنین (ع) در غدیر که جزو علت تامه بعثت است، به بشریت درس عقل و علم و جود می‌دهد. داستان غدیر فقط داستانی تاریخی نیست بلکه چراغ راه مسلمانان و جهانیان بود.

انتهای پیام
captcha