اربعین مرکز قدسی تمدن اسلامی است
کد خبر: 3928068
تاریخ انتشار : ۱۷ مهر ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۸

اربعین مرکز قدسی تمدن اسلامی است

مدرس حوزه علمیه خواهران شاهرود با اشاره به اینکه اربعین مرکز قدسی تمدن اسلامی است گفت: خواه این توجه با حضور یکی از افراد در کانون این مرکز عبودیت باشد خواه این حضور با مسیر معنوی تحقق یابد، هدف تعالی و رشد والای انسانی در جهت تقرب به درگاه خدا شکل می‌گیرد.

اربعین مرکز قدسی تمدن اسلامی است

وجیهه اشرفی، پژوهشگر علوم دینی در گفت و گو با ایکنا از سمنان، با بیان اینکه زیارت اربعین یکی از شعائر بسیار مهم اسلام است گفت: ولی اصلی‌ترین هدف تعظیم این شعائر است و عظمت زیارت در همین نکته خلاصه می‌شود که انسان همراهی با آل‌الله را پیدا کند.

وی افزود: در سایه تربیت امام که مربی ماست و جلوه محبت الهی است، تا برای ایجاد و تغییر سازنده و تدریجی در رفتار و روح ما و جهت دستیابی به کمال انسانی و شکوفا سازی استعداد به قرب الهی در مقام عبودیت را لایق شویم.

این مدرس دانشگاه شاهرود با تاکید بر اینکه بازیافتن و مقام عبودیت با معرفت به امام حاصل می‌شود متذکر شد: این معرفت موجب می‌شود که انسان به نور برسد و اگر نور امام باشد ما هم نورانی می‌شویم و برای رسیدن به امام ابتدا باید از حبابهای ظلمانی عبور کنیم که در این راستا امام مانند خورشید نورانی که نورش در عالم تجلی پیدا می‌کند و در جایگاهی است که کسی به آن مقام نمی‌رسد.

اشرفی ادامه داد: در روزگار کنونی که دنیا و بشریت رنگ مادی گرفته و نسخه‌های سبک زندگی و لیبرالیستی مدرن ادعای راهگشایی ساخت یک زندگی آرام و لذت‌بخش را برای بشریت دارد، در واقع بهره‌مندی مردم از برکات معنوی و اعتقادی و زیارت و توسل به اهل بیت تنها گام موثری است که انسان را به فضیلت حبل‌المتین و خاصه سید و سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین در سایه توجهات حضرت ولی عصر می‌رساند.

مدرس حوزه علمیه خواهران شاهرود با اشاره به اینکه اربعین مرکز قدسی تمدن اسلامی است چون توجه ویژه به ساحت وجود مقدس امام حسین (ع) را دارد گفت: خواه این توجه با حضور یکی از افراد در کانون این مرکز عبودیت باشد خواه این حضور با مسیر معنوی تحقق یابد که با هدف تعالی و رشد والای انسانی در جهت تقرب به درگاه خدا شکل می‌گیرد.

این پژوهشگر علوم دینی یادآور شد: جلوه تمدنی در حوزه فضائل اخلاقی در قالب اربعین جنبه ویژه پیدا می‌کند که می‌تواند نمادی جهت آمادگی برای ظهور باشد در این راستا در پرتو زیارت اربعین هدایت و عبادت و بیداری امت اسلامی شکل می‌گیرد و در کنار مبارزه با بدعتها و شکستن جو خفقان و نابودی انحرافات تا بیداری از طریق خون استمرار یابد.

رییس جمعیت فرهیخته بانوان استان با تاکید بر اینکه اربعین تجدید میثاق با امام در عهدی که فلسفه؛ قیام عاشوراست گفت: حقیقت امام حسین این است که با شعار اخلاص و رضای الهی اسوه صبر، ایثار و شهادت می‌شود تا بشریت را به روشنای تبری از دشمنان برساند و با گذر از تاریکی و پلیدی به حیات سعادتمندانه نایل شود که بر این اساس این تفکر نورانی چنان درخشندگی دارد که تا زمانهای دیگر و همیشه تاریخ  راهگشای بشریت بیزاری و تنفر از همراهان با اهل ظالم خواهد بود.

اشرفی یادآور شد: ایمان، تعلیم و تبعیت سه عنصر اصلی هدایت هستند که با همراهی از سلاله پاک رسول خدا  تنها عامل بقا این هدایت هستند و جامه‌های تیره ظلمانی جاهلیت توان مقابله و محو آن را نخواهند داشت.

انتهای پیام
captcha