به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر کشور روز گذشته 17 بهمن در سخنرانی خود در مسجد امام علی(ع) مهدیشهر استان سمنان که با حضور امامجمعه، فرماندار، رئیس نیروی انتظامی و برخی دیگر از مسئولان اداری و مردم شهید پرور این شهر برگزار شد، گفت: برخی قصد دارند تجربه بزرگ انقلاب اسلامی را در حد یک واقعه تاریخی محدود و محصور کنند و این وظیفه نخبگان، عالمان و دلسوزان انقلاب است که برای نسل امروزی جامعه برداشت دقیق و درست از انقلاب را تبیین کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه انقلاب یک حادثه مهم تاریخی است اما بعد تاریخی انقلاب در قیاس با ابعاد دیگر آن از اهمیت کمتری برخوردار است، اظهار کرد: حادثه که گذشته، آیا باید از این به بعد تاریخ بگوییم؟ آنچه مهم است فهم دو جریان بزرگ اجتماعی و سیاسی است که همراه با تجربه تاریخی انقلاب اسلامی ایران کلید خورد و از همان زمان تا کنون به همراه شرایط مختلف تاریخی تطور پیدا کرده است.
لاریجانی جریان اول و مهمی که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران کلید خورد را تاسیس یک نظام مدنی سیاسی بر اساس فکر اسلامی و جریان دوم را آغاز بیداری اسلامی بر شمرد و گفت: تاسیس نظام مدنی و سیاسی مبتنی بر عقلانیت و فکر اسلامی مربوط به جغرافیای ایران بود، اما جریان دوم که مربوط به بیداری اسلامی میشود منحصر به ایران نماند و همه دنیای اسلام را در بر گرفت و مسلمانان به این فکر افتادند که ما چه چیزی از ایران کمتر داریم که طاغوت را با دست خود کنار زدند و اینگونه پیشرفت کردند یعنی هم اسلام را دارند هم دموکراسی و هم علم و پیشرفت و عزت را دارند.
مکتب اسلام دینی مخصوص یک قوم و قبیله و نژاد نبوده و نیستلاریجانی اضافه کرد: در مکتب اهل بیت علیهم السلام این حرفها بیمعنی است؛ چرا که دین اسلام بر اساس این مکتب دینی سرزنده و پویا است و حرام و حلال آن تا قیامت ساری و جاری است و همه نیازهای روز انسان را پاسخ میدهد. همچنین بر اساس همین مکتب اسلام دینی مخصوص یک قوم و قبیله و نژاد نبوده و نیست و اسلام برای همه بشریت اعم از سیاه و سفید و عرب و عجم و سایرین است و سوم اینکه اسلام به هیچ وجه آنگونه که طرفداران سکولاریسم و لیبرالیسم ادعا میکنند
.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با بیان اینکه ما باید یک ارزیابی دقیق از انقلاب و دستاوردهای آن داشته باشیم متذکر شد: یکی از ملاکهای ارزیابی توجه به اعترافات دشمنان ما درباره دستاوردهای ما است که در این راستا دشمنان ما میگویند ایران در منطقهای که وجود دارد از لحاظ پیشرفتهای علمی و فناوری و صنعتی که سرآمد است. هیچ کشوری در منطقه این پیشرفت علمی را ندارد. مثلا همین صنعت هستهای را اگر شما نگاه کنید میبینید که تنها کشوری هستیم که توانستهایم برق صدها هزار خانه را از این طریق تامین کنیم در حالی که همه فوت و فن این عمل را هم یاد گرفتهایم.
لاریجانی با اشاره به تحریمهای ظالمانه غرب علیه کشورمان گفت: همین تحریمها نشانه موفقیت ایران بوده که اساس این تحریمها به خاطر این بود که میخواستند جلوی رشد ما را بگیرند.
نماینده اسبق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اصلیترین منطق دشمنان ما منطق زورمداری است یعنی آنها اعتقاد زیادی به قدرت دارند. معنی این حرف این است که اگر ایران کشور ضعیفی بود تا کنون بر اساس این منطق ایران را نابود کرده بودند.
جریان بیداری اسلامی با پیروزی انقلاب اسلامی کلید خورد لاریجانی با اشاره به جریان بیداری اسلامی که با پیروزی انقلاب اسلامی کلید خورد گفت: انقلاب هرگز در مرزهای خودش متوقف نبود از ابتدای انقلاب مردم در کشورهای اسلامی خود را با ایران قیاس میکردند و به این نتیجه رسیدند که باید حکومتهایشان را مانند ایران اصلاح کنند به خودشان بیایند و آنها هم به این مدارج برسند.
وی افزود: وقتی نهضت راه افتاد غربیها گفتند این بهار عربی است. تنها کسی که از این حرکات و قیام مردم مصر در همان روز اول دفاع کرد حضرت آیتالله خامنهای بود که به روشنی فرمودند این بیداری اسلامی است. البته این بیداری اسلامی بوجود آمد اما لزوما انقلاب مردم از جمله مردم مصر موفق نبود اما به زودی موفق خواهد شد،ما هم از 15 خرداد که آن بیداری بوجود آمد تا بهمن 57 که انقلاب پیروز شد راه زیادی را طی کردیم.
لاریجانی در ادامه با اشاره به نقش مکتب اهل بیت علیهم السلام در کامیابیهای انقلاب اسلامی ایران گفت: در هیچ زمانی در تاریخ نقش مکتب اهل بیت اینگونه مشخص و مبرز نبوده است زیرا این مکتب اهل بیت علیهم السلام است که بود آن ایران را به قدرتی در منطقه رساند که در 500 سال اخیر نظیر نداشته است و نبود این مکتب سبب شد تا بیداری اسلامی در کشورهای منطقه با ناکامی مواجه شود.
محمدجواد لاریجانی یکی دیگر از ویژگیهای بزرگ انقلاب اسلامی ایران را منحصر و محدود نبودن آن به زمان و مکان برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند من انقلابی هستم و بچههای انقلابی باید میداندار باشند این دقیقا به همین معنا است که انقلاب در زمان و مکان محدود و محصور باقی نمی ماند.
چگونه میتوان انقلابی بود؟ وی افزود: برخی میگویند فقط ما انقلابی بودهایم چون در همان روزهای انقلاب و قبل و بعد از آن و یا در جریان اصل و فرع انقلاب بودهایم. اگر اینگونه باشد که با رفتن این افراد انقلاب هم باید از بین برود، اما رهبر انقلاب فرمودند که اینگونه نیست. حالا سوال برای نسل جدید این است که چگونه میتوان انقلابی بود حال آنکه اینها اصلا در آن روزها به دنیا نیامده بودند.
لاریجانی یادآور شد: امروز انقلابی بودن یعنی فهم دقیق همین دو دستاورد و دو تجربه بزرگ انقلاب اسلامی ایران. انقلابی بودن یعنی بدانیم بنای یک نظام سیاسی مدنی بر عقلانیت اسلامی یعنی چه و بدانیم نهضت بیداری اسلامی یعنی چه؟ اول بشناسیم و دوم به حقانیت و درستی آن برسیم و سوم همه توان خود را برای باروری بیشتر این دو پدیده به کار بگیریم. این میشود یک ادم انقلابی و هر جوانی که این ویژگیها را داشته باشد میشود یک جوان انقلابی.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با اشاره به فتنه سال 88 گفت: لازمه دیگر انقلابی بودن داشتن بصیرت است که بر این اساس بصیرت موضوع جدیدی نیست اما این کلید واژهای است که با فتنه 88 توسط رهبر ما پردهبرداری شد و موضوعیتش روشن شد. به به گفته وی؛ بصیرت در مکتب اهل بیت حرف غریبی نیست. بالاترین درسی که در اسلام داریم دعوت به خدا است و این دعوت بر اساس بصیرت است و یعنی اساس دین ما بصیرت است.
لاریجانی افزود: پایه بصیرت در مکتب اهل بیت علیهم السلام تفقه در دین است. داشتن بصیرت به این معنی است که باید بفهمیم کجا هستیم در آن شرایط چه وظایفی داریم و وقتی متوجه شدیم برای انجام آن وظایف به موقع و به اندازه قیام کنیم و لذا بچه انقلابی اینگونه است که میفهمد امروز در چه مقطعی و در کجا ایستاده، باید چه کند و با ایمان و اعتقاد نسبت به انجام وظیفه به اندازه و به موقع قیام میکند.
وظیفه شکرگزاری نسبت به نعم الهیدبیر ستاد حقوق بشر به موضوع نعم الهی و وظیفه شکرگزاری نسبت به آنها پرداخت و گفت: ما همیشه محفوف به نعم الهی هستیم و بعضا از بهترین نعم الهی که از قضا مخفیتر هستند غافل میشویم.
وی گفت: سه نعمت مغفول در زندگی بشریت عبارتند از نعمت بودن، نعمت انسانیت و نعمت هدایت و ما همواره باید متذکر باشیم که خداوند منت بر سر ما نهاده که ما را بوجود آورده است و در وجود نیز منت بر سرما نهاده که ما را از میان همه خلایقش انسان آفریده و سپس بدانیم که اصرار بر هدایت ما داشته است.
لاریجانی ولایت را شرط لازم برای پذیرفته شدن نماز و روزه و حج و جهاد عنوان کرد و گفت: بر اساس مکتب اهل بیت کارهایی که باید انجام دهیم برای ولایت این است که بدانیم ولی حقش چیست؟ بدانیم مصداقش چیست؟ و قیام کنیم برای اینکه حقش دست خودش باشد. گاهی آدم نمیداند ولایت حقش چیست گاهی صرف نمیکند که بگویند حق با کیست و اگر هم تشخیص دهند برخی برای آن قیام نمیکنند و اینها همه کفران نعمت است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان به حدیث دیگری از امام صادق علیه السلام اشاره کرده و افزود: از وجود مبارک ایشان سئوال شد که مفهوم ظلم چیست؟ در تفسیر فرمود بالاترین ظلمها این است که در امر حق ولایت یا سخن نگوییم، یا مصداقش را اگر فهمیدیم پنهان کرده و جابجا کنیم و یا در راه رسیدن حق ولایت به صاحب آن قیام نکنیم.