کد خبر: 3482008
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۲
حجت‌الاسلام حسینی:

فعالیت نهادهای فرهنگی باعث پویایی مسجد می‌شود

گروه اجتماعی: مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کابینه یازدهم در امور مساجد، فضای مسجد را برای فعالیت دستگاه‌های مختلف فرهنگی مناسب دانست و گفت: اگر دستگاه‌های مختلف بخشی از فعالیت‌های خود را درون مساجد قرار دهند جامعه پویا و بالنده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، حجت‌الاسلام‌ سیدمحمدرضا حسینی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز 18 اسفند در همایش بیست و سومین سالگرد تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، که با حضور مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت، استاندار و مسئولان استانی، فعالان و مدیران کانون‌های مساجد در سمنان در امور مساجد، فضای مسجد را برای فعالیت دستگاه‌های مختلف فرهنگی مناسب دانست و گفت: اگر دستگاه‌های مختلف بخشی از فعالیت‌های خود را درون مساجد قرار دهند جامعه پویا و بالنده خواهد شد لذا دستگاه و نهادهای فعال در حوزه فرهنگی، می‌توانند با فعالیت بیشتر نقش‌آفرینی این اماکن معنوی را افزایش دهند.

حسینی با بیان اینکه متاسفانه برخی مساجد تنها برای اقامه نماز باز و بسته می‌شوند، گفت: مسجد در زمان پیامبر اسلام(ص) محل بسیاری از امور سیاسی، اجتماعی، نظامی و اقتصادی بود و امروز نیز مسجد باید مأمن بسیاری از امور مهم مسلمانان باشد.

وی با بیان اینکه مسجد یکی از نعمت‌هایی است که خداوند تنها به پیامبر اسلام عطا کرده و سایر انبیاء این ویژگی را ندارند، افزود: خروجی و دستاوردهای مسجد مهمتر از بناکردن و ساخت آن است چرا که خروجی و تاثیرگذاری آن به مراتب مهم‌تر محسوب می‌شود که باید گفت قرآن کریم علاوه بر تقدس قائل شدن برای زمان، برای مکان نیز تقدس قائل است و مسجد محل اقامه نماز به عنوان زیباترین و شیرین‌ترین عبادت قرار گرفته است.

استاندار سمنان نیز در این مراسم مساجد را بهترین مکان برای هدایت نسل جوان  دانست و گفت: اگر از این امر غفلت کنیم در پیشگاه عدل الهی پاسخی نخواهیم داشت از سوی دیگر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد هستند که مجموعه‌ای خودجوش و مردمی محسوب شده و با جذب نوجوانان و جوانان موجبات احیاء کارکردهای فرهنگی هنری در مساجد می‌شوند.

محمدرضا خباز با بیان اینکه مساجد را باید پررونق کنیم، اظهار کرد: مسجد مهمترین و مؤثرترین مکانی است که انسان‌ها در آنها هدایت می‌شوند لذا در انقلاب اسلامی نیز مساجد بودند که ارزش‌ها را در جامعه نشر دادند و این بنیان محکم را که موجب سربلندی و عزت اسلام و ایران شد پایه‌ریزی کردند.

وی مساجد را مرکز ثقل فعالیت‌های اجتماعی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی عنوان کرد و افزود: مساجد، پایگاهی برای تقویت آموزه‌های دینی و اعتقادی و کاهش آسیب‌ها و ناهنجاری‌هاست که باید از ظرفیت آن برای ارتقای سطح دینی و فرهنگی جامعه بهره برد.

استاندار سمنان با تاکید بر لزوم تغییر روش تبلیغ در دنیای فعلی با وجود تهاجم گسترده فرهنگی دشمنان، گفت: باید مساجد را پر رونق کنیم و اداره مساجد را با هدایت موثرین به جوانان بسپاریم.

خباز با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی و هنری توانسته‌اند بستر مناسبی را در مساجد برای انجام فعالیت‌های فرهنگی، دینی و مذهبی فراهم کنند، تاکید داشت: امروز دشمن با ابزارها و تکنولوژی‌های پیشرفته به تهاجم فرهنگی آمده و با استفاده از این فناوری نوین سعی بر تاثیرگذاری بر باور و ایمان مردم ایران دارد که در این راستا نقش مسجد می‌توانند نقشه‌های دشمن را بی‌اثر کند.

وی به برخی از مساجد فعال و مبتکر در شهرهای مشهد، تهران و سمنان اشاره کرد و فعالان مساجد را به بهره‌گیری از روش‌های نوین برای جذب مخاطبان به‌ویژه جوانان و نوجوانان فراخواند.

یادآور می‌شود که در این همایش از 32 مدیر نمونه کانون‌های فرهنگی سمنان، کتابداران، فعالان فرهنگی، رابطان خواهر، امام جماعت و خانواده شهدای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تجلیل شدند.

captcha