به گزاشر خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سمنان، محمدرضا سوقندی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان 18 اسفند در همایش بیست و سومین سالگرد تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد، با تاکید بر اینکه امروز بیش از گذشته نیازمند توجه به نیازهای جوانان و نوجوانان در مساجد هستیم، گفت: باید از ظرفیت کانونهای فرهنگی هنری برای رسیدن به این مهم استفاده کنیم که کانونهای فرهنگی مساجد برای اهالی فرهنگ، دینمداران، مسجدمحوران یکی از همین ظرفیتها محسوب میشود.
وی با تاکید بر کارکردهای مهم مسجد در بخشهای مختلف دینی، فرهنگی و اقتصادی، گفت: مساجد نقش مهم و تاثیرگذاری در بخشهای تمدنی، اقتصادی، علمی، دینی، فرهنگ و هنر و تمام دستآوردهای مادی و معنوی دارند و هماکنون بیش از گذشته نیازمند جذب ظرفیتهای جدید است.
سوقندی با اشاره به فعالیت ٢٠ هزار کانون در کشور و ٢٢١ کانون فرهنگی هنری مساجد در استان سمنان، افزود: مساجد ارزشمندترین محل عبادت و محل مقابل با سیل حملات و تهاجمات فرهنگی دشمنان است.
حجتالاسلام محمدرضا حدادیان، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان نیز در این مراسم متذکر شد: هدف کانون مساجد مبارزه با تهاجم فرهنگی و ایجاد غنای فرهنگی و جذب جوانان است.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر جذب حداکثری جوانان به سمت مساجد برای دفع و مقابله با تهاجم فرهنگی، گفت: اقدامات فرهنگی یکی از رسالتهای کانونهای فرهنگی هنری مساجد است که راهبرد جذب حداکثری داشته باشیم.
حدادیان هدف از تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد را بیش از هر چیز جذب کردن نسل جوان به حضور در مساجد عنوان کرد و افزود: مبارزه با تهاجم فرهنگی، ارتقای غنای فرهنگی و دینی مساجد و ... از دیگر اهداف تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد بوده است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان سمنان، با اشاره به اینکه ۲۲۱ کانون فرهنگي و هنري مساجد در استان با ۱۴ هزار عضو فعالیت میکنند، یاداور شد: ۱۵ کانون فرهنگی هنری در آرادان، ۱۴ کانون در سرخه، ۵۲ کانون در دامغان، ۴۵ کانون در سمنان، ۴۸ کانون در شاهرود، ۱۸ کانون در گرمسار، ۱۷ کانون در مهدیشهر و۱۳ کانون در میامی فعالیت دارند.
حدادیان با بیان اینکه کانونهای فرهنگی هنری علاوه بر مساجد در مصلیها، دانشگاهها نیز فعالیت دارند، اظهار کرد: در کانونهای مساجد ۸۲ کتابخانه مخزن دار و ۷۶ کتابخانه باز فعال هستند.
به گفته وی؛ برنامههاي کانونهاي مساجد بايد موجب رشد، حرکت و پيشرفت در اخلاق و رفتار شود و به خصوص پيشرفت در حوزههاي درسي، علمي و مباني اعتقادي بايد از شاکلهها و شاخصههاي اصلي برنامههاي فرهنگي کانونها باشد.