به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سمنان، محمدرضا سوقندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان چهارشنبه شب 20 مرداد در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) در فرهنگسرای کومش سمنان اظهار کرد: آثار ارسالی به دور اول این جشنواره ١١٣ اثر بود که هم اکنون این تعداد اثر و داستان به هزار و ٥٢٨ اثر رسیده است.
سوقندی از ارسال 6 هزار و ٩٣٠ اثر به 12 جشنواره ملی داستان رضوی (کبوتر حرم) از سوی شرکت کنندگان خبر داد و افزود: خوشبختانه از دور هشتم جشنواره تا این جشنواره رشد گسترده ای در ارسال آثار داشتیم که نشانگر توجه جوانان، نوجوانان و بزرگسالان به فرهنگ رضوی و توسعه داستان نویسی دارد.
به گفته وی؛ تاکنون از آثار برگزیده داستان رضوی پنج جلد کتاب بوسیله این اداره کل چاپ و منتشر شده که در این جشنواره تعداد هزار و 528 اثر داستانی از 902 شرکت کننده به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده، که از این تعداد اثر شامل 736 داستان کوتاه کوتاه، 706 داستان کوتاه، 18 داستان بلند و 68 اثر غیرداستانی بوده است.
سوقندی ادامه داد: نویسندگان استان سمنان با ارسال 216 داستان از 159 نفر، استان خراسان رضوی با 236 اثر از 154 نفر و استان تهران با 165 اثر از 92نفر، بیشترین تعداد داستان را به دوازدهمین جشنواره ملی داستانهای رضوی(کبوتر حرم) ارسال کردند.
وی با تاکید بر کیفیتگرایی در برگزاری دوازدهمین جشنواره ملی داستانهای رضوی(کبوتر حرم) در قالب جشنهای بینالمللی امام رضا(ع) متذکر شد: تغییراتی مانند حذف بخش کودکان، برگزاری مسابقه بخش داستان بلند یا رمان به صورت دوسالانه و پخش برگزاری کارگاههای تخصصی داستاننویسی از روزهای جشنواره به تمام سال، با هدف تخصصیتر شدن دوازدهمین جشنواره ملی داستان های رضوی انجام شد.
وی با اشاره به این که برگزاری جشنواره ملی داستانهای رضوی به عنوان حرکتی هنری و معنوی، باعث پرورش استعدادهای نوجوانان و جوانان در این عرصه هنری شده است از تلاش برگزارکنندگان این جشنواره و نیز هیات داوران و همراهی برخی از دستگاههای فرهنگی و اجرایی نظیر شهرداری سمنان، کتابخانههای عمومی سمنان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نیز مسئولان اجرایی استان تجلیل کرد.
سوقندی با تبریک دهه کرامت، برگزاری جشنهای دهه کرامت را حرکتی در مسیر نشاط بر پایه و بستر معنویت و توسل با منشا معنوی دانست و گفت: در شرایط دنیای امروز که فشارهای مختلفی بر انسان وارد میشود، ایجاد نشاط اجتماعی از طریق جشنهای دهه کرامت بر بستر معنوی، با استمرار باید به آئین ماندگار در آداب و رسوم جامعه تبدیل شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان اذعان کرد: در دهه کرامت شاهد دو جریان فرهنگی هستیم که شامل فرهنگ عمومی گرامیداشت جشن های دهه کرامت با رویکرد مردمی و جریان دوم که از ١٤ سال قبل آغاز شده جریان جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) است.
حجتالاسلام و المسلمین محمدباقر عبدوس امام جمعه موقت سمنان هم در این مراسم با بیان مطالبی در خصوص شان و منزلت امامت و ولایت، گفت: انسانها بدون امامت و ولایت جایگاهی ندارند و وقتی انسان در کنار امام قرار گرفت وصل به بینهایت میشود.
مدیر کل دفتر آموزش و پژوهش استانداری سمنان در این مراسم با بیان این که در امر آموزش هیچ زبانی به اندازه داستان موثر نیست، گفت: داستان متعلق به همه سنین و از ابتدای خلقت انسان نوشته شده و هم اکنون نیز بهترین زبان برای آموزش به شمار میرود.
علی اکبر مرتضوی قهرودی افزود: ادامه و توجه به داستاننویسان میتواند ثمرات زیادی برای کشور به همراه داشته باشد.
گفتنی است؛ آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره ملی داستانهای رضوی(کبوتر حرم) با محورهای سبک زندگی امام رضا(ع)، روایتهای تاریخی مرتبط با ایشان، تاثیر فرهنگ رضوی در زندگی مردم، ارتباط معنوی با امام رضا(ع)، خاندان امام رضا(ع) و اصحاب و یاران و وقف و واقفان رضوی،با تجلیل از ١٥ اثر برتر در بخش داستان کوتاه و ١٤ اثر در بخش داستان کوتاه کوتاه برگزار شد.