به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از سمنان، حجتالاسلام علی شکری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان روز گذشته 12 شهریور در دیدار با امام جمعه شاهرود با ضمن بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی بر تغذیه فکری مبلغان اعزامی تاکید دارد، گفت این نهاد علاوه بر ساماندهی مبلغان اعزامی و مستقر نگاه ویژهای نیز به مبلغان سنتی دارد چرا که این قشر در زمره تاثیرگذارترین اقشار جامعه هستند و ساماندهی و آموزششان از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گفته وی؛ ساماندهی مبلغان بانوی سنتی موسوم به خانم جلسهای در زمره مهمترین اقدامات اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان است چرا که اگر از ظرفیتهای این قشر به نحو مطلوب بهرهگیری نشود، حوزه مداحی سنتی به خصوص در بین بانوان دچار آسیبهای جدی از جمله بدعت، باورهای نادرست و ... میشود لذا سازمان تبلیغات اسلامی برای این قشر برنامه ویژهای دارد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه تا ابتدای شهریور ماه جاری قریب به ۲۷۰ مبلغ سنتی زن در استان شناسایی شده و در سامانه سجام ثبت نام کردهاند، اظهار کرد: با آموزشهای تخصصی این تعداد، میتوان ظرفیتهای تبلیغی استان را افزایش داد.
شکری درباره سامانهمتذکر شد: سازمان تبلیغات اسلامی برای ساماندهی مبلغان، هیئات مذهبی و تشکلهای دینی، مداحان و مبلغان سنتی دو سامانه سجام و طوبی را طراحی کرده که سجام ویژه اعزام مبلغان مرد و زن شامل مشخصات فردی، تبلیغی، مکانهای اعزام شده، دورههای تخصصی گذرانده شده، آزمونهای فصلی و نتایج آن، موضوعات تبلیغی و ... است و طوبی ویژه تشکلهای دینی که میبایست با ثبت نام در آنها و مشخص کردن یک مداح، روحانی و امنا، کد تبلیغی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون یک هزار و ۴۳۰ مبلغ زن و مرد در سامانه سجام ثبت نام کردهاند، اذعان کرد: خوشبختانه ثبت نام در این سامانه به خوبی پیش میرود اما یکی از بخشهای تمرکز سازمان تبلیغات اسلامی به خصوص اداره کل آموزش و تغذیه فکری مبلغان است که خوشبختانه این امر به خوبی در حال پیگیری و اجرا است.
معاون فرهنگی، پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز با اشاره به ضرورت تفکیک مبلغان سنتی ناآگاه از مبلغان مطلع و کارشناس، یاداور شد: خوشبختانه تعداد مبلغان سنتی ناآگاه در زمینه ترویج مسائل دینی در سطح استان بسیار کم است اما همان میزان نیز نباید وجود داشته باشد که این مهم، با شناسایی و ساماندهی جلسات خانگی قابل رفع است که این اداره کل برای تغذیه فکری و ساماندهی آنها اقدامات در خور توجهی انجام داده است.
حجتالاسلام حسین روحانینژاد با بیان اینکه آموزش مبلغان و مداحان باعث جلوگیری از ورود باورهای نادرست به مقوله محافل دینی میشود، افزود: تبلیغ و مداحی نیازمند اطلاعات تخصصی است که کسب آن تنها با مطالعه میسر نیست لذا برگزاری دورههای تخصصی، حضور در کارگاههای تخصصی، تمرین و ممارست، تغذیه فکری، کسب تجربه، مراوده با پیشکسوتان و تعامل تنگاتنگ با کانون مداحان و سازمان تبلیغات اسلامی در زمره اقدامات تامینی در حوزه مداحی و تبلیغ است.
وی افزود: سازمان تبلیغات سه رکن شامل شناسایی و ساماندهی مجالس خانگی و مبلغان سنتی، ارتقاء علمی و سطح آموزشی و در نهایت مقابله با زمینه های بدعت های نادرست در این محافل را در دستور کار دارد که البته نگاه غالب در این بین، بهره گیری از ظرفیت های مبلغان سنتی و بانفوذ در جامعه با استفاده از برگزاری دوره های آموزشی تخصصی تبلیغ است.