کد خبر: 3620276
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۸

قوانین مالیاتی در نظام اسلامی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

گروه سیاست و اقتصاد: رئیس تبلیغات اسلامی شاهرود افزود: در قرآن آیات و روایاتی وجود دارد که قوانین مالیاتی و قضائی را تعریف می‌کند، عناوین مالیاتی در اسلام با اسامی زکات، خمس، خراج و ... ذکر شده است؛ بنابراین قوانین مالیاتی در نظام حکومت اسلامی به‌طور مشخص تبیین شده و نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، حجت‌الاسلام حمید عبداللهیان، رئیس تبلیغات اسلامی شاهرود امروز 27 تیر در دیدار با مدیرکل امور مالیاتی به مناسبت هفته امور مالیاتی با بیان اینکه نظام مالیاتی باید مدون و به‌عنوان اقتصاد اسلامی و جنبه کاربردی در جامعه جاری شود، گفت: باید این سرمایه‌ها در بخش‌های عمومی مانند بهداشت و آموزش هزینه شود.
رئیس تبلیغات اسلامی شاهرود با تاکید بر اینکه در قرآن آیات و روایاتی وجود دارد که قوانین مالیاتی و قضائی را تعریف می‌کند متذکر شد: عناوین مالیاتی در اسلام با اسامی زکات خمس و خراج و ... ذکرشده است،  بنابراین قوانین مالیاتی در نظام حکومت اسلامی به‌طور مشخص تبیین شده و نیاز به فرهنگ‌سازی دارد.
وی بابیان اینکه مردم باید اثرات پرداخت مالیات را به‌صورت ملموس مشاهده کنند، گفت: اگر مردم احساس کنند که پرداخت مالیات بهبودی در معیشت آن‌ها ایجاد نمی‌کند، باید در سیستم اخذ مالیات بازنگری شده و ببینیم که اشکال کار از کجاست.
عبداللهیان با یادآوری اینکه بالغ‌بر ۹۱ درصد بودجه کشور از محل فروش نفت تأمین می‌شود، افزود: تنها ۹درصد درآمد کشور از محل اخذ مالیات است و این مبلغ بسیار ناچیز به شمار رفته و باید مدیریت شود.
وی  بابیان اینکه برای کشورهای درحال‌توسعه این معادله باید برعکس شود، ااذعان کرد: بودجه کشور روی قیمت ناپایدار نفت بسته می‌شود و بدون ثبات و به‌صورت سینوسی حرکت می‌کند و گاهی با تحریم‌هایی که وجود دارد سبب خواباندن چرخ اقتصاد کشور می‌شود لذا یک پیوست فرهنگی باید زمینه ‌کار مالیات وجود داشته باشد.
رئیس تبلیغات اسلامی شاهرود با تاکید بر اینکه این پیوست فرهنگی بدون سرمایه‌گذاری و تفاهم‌نامه عملیاتی نخواهد شدگفت: معتقدیم اگر دستگاه امور مالیاتی تفاهم‌نامه‌ای با دستگاه‌های فرهنگی منعقد و درزمینهٔ فرهنگ‌سازی هزینه کنند افراد جامعه متوجه خواهند شد که این مالیاتی که پرداخت می‌کند در کجا هزینه می‌شود.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: گاهی مردم از روحانیان سؤال می‌کنند که مالیات پرداختی کجا هزینه می‌شود و برای مردم مهم است که این اثرات ملموس هزینه کرد را ببینند و زمانی مشاهده کنند هیچ اتفاقی در شهر از ۲۰ سال قبل رخ نداده است و این مسائل به فرار مالیاتی و سندسازی دامن می‌زند.
وی بابیان اینکه در سازمان تبلیغات اسلامی دوره‌های آموزشی برای افراد مختلف برگزار می‌شود، یاداور شد: با توجه به اینکه بسیاری از کسبه بر اصل مالیات و ارزش‌افزوده توجیه نیستند این مهم می‌طلبد تا با برگزاری جلسات توجیهی با حضور کارشناسان مالیاتی با دعوت از کسبه در محل عمومی بستر آگاهی سازی فراهم شود.
منبع: روابط عمومی تبلیغات اسلامی استان سمنان
captcha