به گزارش
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، سیما رجبی، معاون امور فرهنگی و هنری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان امروز 16 مرداد با بیان اینکه سیزدهمین جشنواره داستاننویسی رضوی امسال در استان سمنان برگزار و بیش از یک هزار و ٧٧٠ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: بخش رمان جشنواره هر دو سال یکبار برگزار میشود.
وی افزود: در این بخش ٣٧ رمان به دبیرخانه ارسال شد که ١٠ رمان توانست به مرحله داوری جشنواره راه پیدا کند و از این تعداد سه رمان برگزیده و برای چاپ ارسال شد.
نماینده بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در استان سمنان بیشترین آثار ارسالی را از استانهای سمنان، خراسان، تهران و همدان اعلام کرد و افزود: خوشبختانه امسال در بخش رمان ما شاهد رشد مطلوبی بودیم که درگذشته این اتفاق نیفتاده بود.
وی ادامه داد: برگزاری این جشنواره موجب ارتقا سطح کمی و کیفی داستاننویسی در کشور شده است ما امسال شاهد نگارش و چاپ سه رمان با موضوع سبک زندگی امام رضا (ع) هستیم که این امر اتفاق خوبی در حوزه ادبیات دینی کشور است.
رجبی محورهای این دوره از جشنواره داستاننویسی رضوی را سبک زندگی رضوی، سبک زندگی ایرانی و اسلامی و توجه به اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: این جشنواره ظرفیت برگزاری در سطح بینالمللی را دارد و حتی یک دوره نیز بهصورت بینالمللی برگزار شد.
رجبیمتذکر شد: تاکنون شش سری از داستانهای منتخب جشنواره چاپ شده است و اگر زمینه برای ترجمه این داستانها به زبانهای زنده دنیا فراهم شود، فرصت این را فراهم میکند که مسلمانان و شیعیان جهان با مطالعه این آثار انگیزه حضور در جشنواره را پیدا کنند.
معاون امور فرهنگی و هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان یاداور شد: البته اگر جشنواره داستان رضوی بخواهد در سطح بینالمللی برگزار شود باید ما مترجمان و داوران مسلط به زبانهای زنده دنیا را نیز داشته باشیم که بتوانند این آثار را مطالعه و بهخوبی داوری کنند.
وی بابیان اینکه برگزار شدن جشنواره داستاننویسی رضوی اتفاقات خوبی را در عرصه جهانی رقم خواهد زد، اذعان کرد: از مهمترین دستاوردهای این جشنواره میتوان به فراهم شدن زمینهای برای افراد دستبهقلم، نویسنده و استعدادهای جدید اشاره کرد که موجب شد آنان شروع به نوشتن و خلق آثار خوبی کند تا امروز ما شاهد رشد و توسعه داستاننویسی در کشور باشیم.
رجبی بابیان اینکه جشنواره داستاننویسی رضوی موجب شد تا تحولی جدی در داستاننویسی در کشور رخ بدهد، اظهار کرد: امروز ما شاهد رویداد فرهنگی بزرگی در ادبیات داستانی دینی کشور هستیم.
وی با ابراز امیدواری از ارتقای سطح کمی و کیفی جشنواره داستاننویسی رضوی یاداورشد: در این خصوص ابتدا باید آموزشهای تخصصی برای داستاننویسی ارائه شود که استان سمنان در این موضوع اقدام به برگزاری کارگاههای متعدد داستاننویسی در شهرستانهای استان کرده است اما اگر به دنبال رویداد و تحول جدی در سطح ملی هستیم باید تمام استانها نسبت به برگزاری این کارگاههای آموزشی اقدام کنند.
نماینده بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در استان سمنان به نقد داستانهای ارسالی به جشنواره اشاره کرد و گفت: در این زمینه نیز باید جلسات نقد آثار همزمان با جشنواره برگزار شود و فرصتی فراهم شود تا تمام شرکتکنندگان بتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند.
منبع: روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان