کد خبر: 3628890
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۴

شناسایی 500 اثر تاریخی در دامغان

گروه فرهنگی: رئیس اداره میراث فرهنگی دامغان از ثبت ملی ۱۲۶ اثر تاریخی و فرهنگی این شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰۰ اثر تاریخی و فرهنگی در شهرستان شناسایی شده است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، معصومه داوودیان، رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان دامغان عصر روز گذشته 19 مرداد با بیان اینکه ۱۲۶ اثر ثبت شده در این شهرستان وجود دارد، افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون ۴۵۰ نفر گردشگر خارجی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، هند، آمریکا، ژاپن و چین از مسجد تاریخانه و سایر اماکن دیدنی دامغان بازدید داشتند که این میزان در سال گذشته ۳۵۰ نفر بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های جالب و منحصر به فرد که امسال و در ایام نوروز در دامغان صورت گرفت نصب پرچم های کشورهایی که از مسجد تاریخانه بازدید داشتند در این مکان بود اذعان کرد: این اداره از سال ۷۳ به صورت نمایندگی اداره می شد و ازسال ۸۱ با کسب موافقت رسمی از سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به اداره ارتقاء پیدا کرد.
داوودیان متذکر شد: یکی از اقداماتی که پس از ارتقاء اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان انجام شد که متاسفانه همکاری خوبی از سوی شهرداری این شهر صورت نگرفت بحث راه اندازی پایگاه میراث فرهنگی در شهرداری بود که به علت نداشتن نیروی کافی برای این امر از سوی شهرداری موضوع منتفی شد و درصورت انجام این کار کمک فراوانی به بحث تقویت گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان می کرد.
وی به میزان اعتبارات اختصاص یافته حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان اشاره کرد و گفت: در سال جاری رقمی معادل ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار از محل اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان سمنان به میراث فرهنگی دامغان اختصاص پیدا کرد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دامغان یادآور شد: اعتبارات سال گذشته این اداره ۴۹۰ میلیون تومان بود که تاکنون ۱۵۰میلیون تومان تخصیص و صرف اجرای طرح هایی چون ایجاد زیر ساخت های گردشگری، آموزش، ترویج و صنایع دستی، ایجاد کارگاه های سنتی، مرمت و حفظ بناهای تاریخی و فرهنگی، آموزش و تسهیل در امر گردشگری و ... شده است.
داوودیان اضافه کرد: همچنین یک میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات ملی صرف کف فرش بازار بزرگ دامغان، استحکام بخشی و گچ کاری قلعه امیریه، مرمت کامل برج طغرل، کف فرش فاز اول و ایجاد فضای سبز در مجموعه تفریحی و گردشگری چشمه علی، خانه تاریخی طاهری در روستای صید آباد و انجام فضای داخلی امامزاده قاسم (ع) صید آباد شده است.
وی به وجود پنج منطقه نمونه گردشگری در دامغان اشاره کرد و افزود: سد شهید شاهچراغی، گرد کوه، چشمه قل قل، پیر خوشدر، تنگه زندان و دریاچه نمک از مناطق نمونه گردشگری دامغان محسوب می شوند.
رئیس میراث فرهنگی دامغان یاداور شد: در این شهرستان دو خانه بومی گردی شامل خانه ناصر لشگر در روستای عباس آباد و خانه پدری در روستای حسین آباد و خانه بومی گردی در شهر کلاته رودبار است و ۵۰ درخواست دیگر برای ایجاد خانه های بومی گردی در دست بررسی است.
منبع: خبرگزاری مهر
captcha