کد خبر: 3641576
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱
مدیرکل منابع طبیعی سمنان خبر داد:

انجام مطالعات 560 هکتار طرح آبخیزداری در سمنان

گروه سیاست و اقتصاد: مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان از انجام مطالعات 48 پروژه آبخیزداری در این استان خبر داد و گفت: برای اجرایی شدن این پروژه‌ها 220 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از سمنان، به نقل از ایسنا، علی‌نقی حیدریان اظهار کرد: 560 هکتار طرح آبخیزداری در 48 حوزه آبخیز استان سمنان مورد مطالعه قرار گرفته و طرح اجرای آنها آماده است که در صورت تامین منابع مالی می‌توان آنها را اجرایی کرد.

این کارشناس ارشد منابع طبیعی و آبخیزداری ادامه داد: با اجرای طرح‌های آبخیزداری به ازای هر هکتار 500مترمکعب آب تولید و ذخیره می‌شود.

وی از اجرای طرح‌های آبخیزداری به عنوان یک راهکار علمی برای مقابله با کم‌آبی نام برد و افزود: متاسفانه تخصیص اعتبارات به این پروژه‌ها به گونه‌ای نیست که بتوان به اجرای کامل آنها پرداخت.

حیدریان با بیان اینکه در حال حاضر پروژه‌های آبخیزداری به ارزش 220 میلیارد تومان آماده اجرا داریم تصریح کرد: این در حالی است که سالانه دو تا سه میلیارد تومان به این بخش در استان اختصاص می‌یابد طبیعی است که با این اعتبارات کار چندانی نمی‌توان انجام داد.

مدیرکل منابع طبیعی استان سمنان در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا با اجرای طرح‌های آبخوانداری و آبخیزداری می‌توان بر مشکل کم‌آبی در استان و کشور فائق شد گفت: اجرای طرح‌های آبخیزداری یک روش کاملا علمی و امتحان پس‌داده است و لذا می‌توان با این طرح‌ها از آسیب‌های جدی در این بخش کاست.

وی با بیان اینکه طرح های آبخیزداری در استان هم تجربه خوبی داشته اضافه کرد: تاکنون طرح‌های آبخیزداری زیادی در استان اجرا شده و امروز نتیجه آنها را به طور ملموس می‌بینیم. به طور مثال در روستایی که قبلا فقط دو سه ماه آب داشته با اجرای طرح آبخیزداری به نقطه‌ای رسیدیم که در تمام فصل آب دارند ضمن اینکه میزان آبدهی چاه‌های آنها هم بیشتر شده و از طرفی پوشش گیاهی مناطق حاشیه طرح هم کیفیت بهتری پیدا کرده است.
captcha