مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن کریم کشور، در گفتوگو با ایکنا از سمنان، با بیان اینکه مهمترین رویکرد سازمان دارالقرآن کریم برای ترویج فعالیتهای قرآنی توسعه آموزشهای قرآنی، عمومی و تخصصی است، اظهار کرد: در سال 97 حدود 400 هزار نفر در کشور در آموزشهای عملیاتی و تخصصی برای ترویج قرآن شرکت کردهاند.
وی ادامه داد: اعطای مدرک حفاظ قرآن هر ساله برگزار میشود که امروز، 13 اردیبهشتماه آزمون حفظ تخصصی قران کریم برای دوره چهاردهم در سراسر کشور همزمان در قالب 80 شعبه با 90 هزار شرکتکننده برگزار می شود.
قرهشیخلو با تأکید بر اینکه آزمون حفظ عمومی قرآن نیز از دیگر برنامههای این سازمان است، متذکر شد: در این آزمون که بیشترین مبنا حفظ قرآن است در نظر است طی 6 ماهه دوم در 10 گروه حفاظ طبقهبندی شوند و از طریق ثبت نام به یک مؤسسه قرآنیمجاز مراجعه و پس از آزمون مدرک حفظ را اخذ کنند.
نقش آزمون در کمک به توسعه حفظ قرآن
وی با اشاره به اینکه برگزاری این آزمون به توسعه کار حفظ قرآن کمک میکند، افزود: در راستای فعالیتهای تبلیغی و ترویجی طرح انس با قرآن در ماه مبارک رمضان از هفته آینده برگزار میشود که طی سال گذشته 100 مرکز این طرح را اجرا کرده که خود تبدیل به یک فرهنگ عمومی در جهت ترویج ختم قرآن شده است.
رئیس سازمان دارالقرآن کریم در خصوص حوزه نظارت بر چاپ و نشر قران کریم بیان کرد: طی سال 97 مجوز چاپ قرآن کریم 1100000 جلد بوده که این امار به علت گرانی کاغذ افت داشته است.
قرهشیخلو با بیان اینکه 9000 تشکل قرآنی در کشور داریم متذکر شد: در حوزه سبک زندگی قرآنی 7 جلد تولید شد که امسال همراه با این کتابها دورههای آموزشی آشنایی با سبک زندگی قرآنی نیز برگزار خواهد شد و در راستای آموزش مجازی 4 تولید در این حوزه در ماه مبارک رمضان رونمایی میشود.
وی ادامه داد: تا پایان سال 98 بیست بسته با ظرفیت آموزشی مجازی آماده میشود که مهمترین ویژگی این بستهها انس با قران در منازل در اوقات فراغت است.
رئیس سازمان دارالقرآن کریم از فعالیت 7200 خانه قرآن در کشور خبر داد و افزود: 4 هزار خانه قرآن روستایی و 3200 هزار خانه قرآن شهری را شامل میشود.
بزرگترین شبکه نیروی انسانی و کارشناس رسمی قرآن در دارالقرآن
قرهشیخلو در خصوص اعتبارات سازمان گفت: این سازمان هر سال کمبود اعتبار دارد که با توجه به سبقهای که دارد بزرگترین شبکه نیروی انسانی، کارشناس رسمی قرآن را با 586 نیرو داراست که با توجه به این حجم وسیع اگر اعتبارت بیشتر شود کیفیت برنامهها خیلی بالاتر میشود اما نگاه به اعتبارات عادلانه مبتنی بر کارشناسی نیست.
به گفته وی؛ سال گذشته 9 میلیارد و 800 میلیون اعتبار مصوب شد که 8 میلیارد و 100 میلیون تومان به سازمان اختصاص یافت که از این مبلغ 1 میلیارد و 600 میلیون از محلهای مختلف تامین شد.
رئیس سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به اینکه از این مبلغ 3 میلیارد و 800 میلیون تومان به استانها، 2 میلیارد و 880 میلیون تومان به برنامههای ستادی و 3 میلیارد تومان به هزینههای پشتیبانی اختصاص یافت.
قرهشیخلو یادآور شد: به دنبال راهاندازی تشکیلاتی برای حوزه مردمی هستیم که همه گروههای درگیر برای حوزه قرآن را دربرمیگیرد که در حال مطالعه برای آن هستیم که اگر به نتیجه برسد آمار خوبی از فعالان قرآنی در عرصههای مختلف در استانها مانند خیر قرآنی، هنرمند قرآنی، معلم قرآنی، پیشکسوت قرآنی و ... در یک مجموعه را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: ارتقای سطح مهارتهای اساتید قرآنی از دیگر برنامههاست که تحت دورههای بازآموزی در استانها برگزار میشود که سال قبل در استانها برنامههای آموزشی تخصصی در سطح قرائت 6 و 7 در رده اساتید و حافظان خوب برگزار کردیم. خود آزمون تخصصی حفظ قرآن یک ساماندهی در حوزه حفظ است و معتبرترین آمار برای حفاظ قرآن کریم در این 14 سال در سازمان تبلیغات اسلامی است.
قرهشیخلو اظهار کرد: 70 هزار در این آزمونها شرکت کردند که 80 درصد بانوان و 20 درصد را آقایان تشکیل دادهاند اما مدارک گرفته شده تخصصی توسط آقایان بیشتر بوده که نشان میهد کمیت حفظ در بانوان بیشتر و کیفیت حفظ در آقایان بیشتر است که در این راستا 5 استان تهران، خراسان رضوی، قم، اصفهان و خوزستان در طول این سالها بیشترین آمار شرکتکننده در زمینه حفظ بودهاند.
انتهای پیام