کد خبر: 3865972
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۹

عدم انسجام؛ مهم‌ترین مشکل جامعه قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ یک فعال قرآنی عدم انسجام شایسته و بایسته را از مهمترین مشکلات جامعه قرآنی دانست و افزود: عدم همراهی برخی از مسئولان در اجرای فعالیت‌های قرآنی و عدم مشاهده احترام حقیقی به محافل و برنامه‌های قرآنی از دیگر مشکلات این جامعه است.

عدم انسجام؛ مهم‌ترین مشکل جامعه قرآنی

سیدعلی‌اصغر تقوی، عضو شورای مرکزی انجمن قرآن و نهج‌البلاغه استان سمنان در گفت‌وگو با ایکنا از سمنان، با بیان اینکه قرآن به عنوان کتاب هدایت، راه درست زندگی کردن را به همه نشان می‌دهد، گفت: در واقع بهترین هادی و راهنمای انسان‌ها در انتخاب مناسب‌ترین مسیر برای طی مراحل رشد و تعالی است.

این فعال قرآنی با تأکید بر اینکه تربیت بر مبنای رهنمودهای قرآنی حائز اهمیت است زیرا معتقدیم برترین و مناسب‌ترین روش تربیت فردی و اجتماعی، توجه به اصولی است که در قرآن به صراحت بیان شده متذکر شد: بی‌تردید، مشکلاتی که امروز در جامعه مشاهده می‌شود از جمله ناهنجاری‌ها و آسیب‌های گوناگون اجتماعی، درگیری‌های بین خانواده‌ها و حتی بالاتر از آن «ضعف مفرط مسئولان و مدیرانی که بر کرسی‌های تصمیم گیری‌های کلان کشور تکیه زده‌اند و مستانه به مشکلات و گرفتاری‌های مردم قهقهه می‌زنند» نیز ناشی از فاصله گرفتن از همین اصول تربیت قرآنی است.

تقوی ادامه داد: نخستین حمایتی که فعالان قرآنی به آن نیاز دارند، حمایت از سوی خانواده است که البته به طور معمول خانواده‌هایی که رشد قرآنی فرزندان برایشان اهمیت دارد تا آنجا که ممکن است و در حد وسع شأن، زمینه رشد قرآنی فرزندان خود را فراهم می‌کنند و در مرحله بعد و به طور طبیعی، بحث حمایت‌های اجتماعی و حکومتی به میان می‌آید که متأسفانه در این زمینه مشکلات اساسی وجود دارد.

نفر اول ترتیل قرآن ناجای کشور در سال 97 کتاب انقلاب را قرآن دانست و افزود: اما آنچه امروزه به وضوح مشاهده می‌شود عدم حمایت‌های مناسب اجتماعی و دولتی از فعالان و نخبگان قرآنی است که خوشبختانه در سال‌های اخیر و با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری به خصوص در مقوله حفظ قرآن کریم، اتفاقات بسبار خوبی در این زمینه رخ داده است.

به گفته وی فعالیت‌های مؤسساتی مانند جامعه القرآن و... به پرورش حفاظ منجر شده که این فعالیت‌ها قطعاً در تربیت نسل قرآنی آینده کشور تأثیر مستقیم و مطلوب را دارد اگر چه نباید به این حد اکتفا کرد.

این فعال قرآنی متذکر شد: از همان دوران ابتدایی و حتی پیش‌دبستانی باید درس قرآن با جذابیت و هنر به کودکان و نونهالان ارائه شود تا علاقه‌مندی آنان به قرآن کریم در وجودشان رسوخ کند و با شوق به فراگیری قرآن و معارف آن مشغول شوند.

تقوی در خصوص مشکلات جامعه قرآنی اظهار کرد: طبیعی است که جامعه قرآنی هم همچون دیگر اقشار دارای مشکلاتی هستند، اما قرآنیان، علیرغم بی‌مهری‌های گوناگونی که با آنان می‌شود هیچ‌گونه حرکتی خلاف مصالح کشور و انقلاب از خود بروز نداده‌اند و در واقع جامعه قرآنی با انقلاب و آرمان‌های آن همراه هست اگر چه کاستی و ناملایمات و کوتاهی‌های مسئولان، روح قرآنی این قشر را نیز می‌آزارد.

این قاری برجسته استان عدم انسجام شایسته و بایسته را مهمترین مشکلات جامعه قرآنی برشمرد و گفت: عدم همراهی برخی از مسئولان در اجرای فعالیت‌های قرآنی، فرمالیته و آمارگرایانه برگزارشدن مسابقات قرآنی در برخی دستگاه‌ها و عدم مشاهده احترام حقیقی به محافل و برنامه‌های قرآنی از دیگر مشکلات این جامعه است.

تقوی در پایان ضمن قدردانی از  چهره‌ها و فعالان قرآنی و مطالبه‌گری خبرگزاری ایکنا گفت: دستگاه هایی که به طور مستقیم در اجرای فعالیت‌های قرآنی مأموریت دارند بی‌تردید در بهبود اقدامات این حوزه اثرگذارهستند.

یادآوری می‌شود که سیدعلی‌اصغر تقوی، نفر اول مسابقات ترتیل قرآن اوقاف استان سمنان، نفر اول ترتیل قرآن ناجای کشور در سال 1397، عضور شورای مرکزی انجمن قرآن و نهج‌البلاغه استان، قاری قرآن و مداح اهل بیت(ع) است.

انتهای پیام
captcha