کد خبر: 3876401
تاریخ انتشار : ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۳

کتابخوانی، موجب ترویج فرهنگ گفتمان می‌شود

گروه فرهنگی ــ مدیر‌کل ارشاد سمنان با تأکید بر اینکه کتابخوانی موجب ترویج فرهنگ گفتمان و سایر شاخص‌های سرمایه اجتماعی می‌شود، گفت: در وضعیت توسعه‌یافتگی غلبه فرهنگ گفتمان، موجب تصمیم‌گیری‌های منطقی و منطبق با نیازهای جامعه می‌شود.

کتابخوانی، موجب ترویج فرهنگ گفتمان و سرمایه اجتماعی می‌شود

به گزارش ایکنا از سمنان، به نقل از روابط عمومی اداره‌‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، حجت‌الاسلام علی اصغر فضیلت، مدیر‌کل این اداره شب گذشته، 14 بهمن‌ماه در مراسم چهارمین دو سالانه کتاب استان در مجتمع فرهنگی ـ هنری کومش این شهر با بیان اینکه کتاب و کتابخانه و تجهیزات آن از سرمایه‌های فیزیکی و مادی است، گفت: توجه و اهمیتی که به کتاب و کتابخوانی در هر جامعه داده می‌شود و سرانه مطالعه، مرتبط به سرمایه اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه این بخش از سرمایه اجتماعی در تولید و زایش سایر سرمایه‌های اجتماعی مانند اعتماد عمومی، همزیستی مسالمت‌آمیز‌، انسجام و اتحاد ملی، همدلی و ... تأثیر بسزایی دارد، متذکر شد: اهمیت حفاظت از سرمایه‌های فیزیکی و انسانی به دلیل فهم و درک آسانتر آن، مورد توجه بوده اما سرمایه اجتماعی به دلیل ویژگی نامحسوس بودن نیاز به صرف فرصت‌های بیشتری دارد.

فضیلت با بیان اینکه اندازه‌گیری میزان کتابخوانی و اهمیت کتاب در مقایسه با سنجش سرمایه‌های فیزیکی به مراتب مشکل‌تر است، افزود: اقدام برای افزایش حساسیت‌های جامعه نسبت به این موضوع و سایر شاخص‌های سرمایه اجتماعی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

مدیر‌کل ارشاد سمنان با تأکید بر اینکه کتابخوانی موجب ترویج فرهنگ گفتمان و سایر شاخص‌های سرمایه اجتماعی می‌شود و نتیجه آن نیز افزایش اعتماد جامعه است، یادآور شد: در وضعیت توسعه‌یافتگی غلبه فرهنگ گفتمان موجب تصمیم‌گیری‌های منطقی و گره‌گشا و منطبق با نیازهای جامعه می‌شود.

فضیلت گفت: امروز قدرت اصلی هر ملت ثروت فیزیکی و تولید ناخالص آن نیست، بلکه توانمندی‌های علمی و سرمایه‌های اجتماعی آن جامعه است و لازمه تحقق توانمندی‌های علمی و سرمایه اجتماعی تفکر و پیمودن راه‌های کسب شناخت یعنی علم، هنر و فلسفه بوده که طی مسیر علم و هنر و فلسفه نیز مبتنی بر کتاب است و پویایی در هر بخش نیز به رونق کتاب مربوط می‌شود.

انتهای پیام
captcha