کد خبر: 4228367
تاریخ انتشار : ۰۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۱
حجت‌الاسلام محسن فاطمی‌نیا:

امام جمعه با رویکرد جهادی گره‌گشای کار مردم باشد

رئیس نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان با بیان اینکه کار امام جمعه گره‌گشایی از مردم شهر است گفت: امام جمعه باید با رویکرد جهادی همه ظرفیت‌های موجود در شهر را در جهت خدمت و گره‌گشایی از کار مردم به کار گیرد.

حجت الاسلام فاطمی نیا رئیس نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان

به گزارش ایکنا از سمنان، حجت‌الاسلام محسن فاطمی‌نیا، رئیس نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان 3 مردادماه به مناسبت سالروز اولین نماز جمعه کشور به امامت آیت‌الله طالقانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جایگاه امامت جمعه، جایگاهی سیاسی، الهی و فراتر از جناح‌بندی‌ها و پاکیزه از اغراض سیاسی است و از همین رو است که منصبی بالاتر از امامت جمعه نیست یادآور شد: امام جمعه باید به جایگاهی رسیده باشد که همه مردم در منظر چشم امام یکسان باشند.

وی ادامه داد: امام جمعه نه تنها امام نمازخوان‌ها که امام بی‌نمازها هم محسوب می‌شود زیرا امام جمعه، امام دختران و پسران، امام جوانان و نوجوانان و امام پایین شهر و بالاشهر است.

وی نماز جمعه را همایشی مردمی برای مومنین و یک آیین عبادی-سیاسی دانست و افزود: نماز جمعه، افضل نمازها و عید بزرگ مسلمین است و در روایات از آن به عنوان حج نام برده می‌شود.

رئیس نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان شهید سید محمد علی آل هاشم را یکی از ائمه جمعه موفق و منحصر به فرد برشمرد و افزود: این شهید بزرگوار با آحاد مردم و در طول هفته ارتباط داشت.

به گفه وی؛ کار امام جمعه گره‌گشایی از مردم شهر است که در این راستا امام جمعه باید با رویکرد جهادی همه ظرفیت‌های موجود در شهر در جهت خدمت و گره‌گشایی از کار مردم به کار گیرد.

وی با بیان اینکه ۱۴ حوزه مأموریتی برای ائمه جمعه تعریف شده متذکر شد: امام جمعه شهر، امام ائمه جماعت نیز هست همچنان که امام جماعت یک مسجد تنها امام مسجد نیست و امام محله است. امام جمعه امام همه مردم شهر است.

فاطمی‌نیا، ارتقا و کیفیت بخشی به جبهه انقلاب را یکی از حوزه‌های مأموریتی امام جمعه دانست و گفت: امام جمعه در حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و خانواده نیز وظایفی دارد.

وی با بیان اینکه وضعیت خانواده در استان ما با مشکلاتی روبرو است، اظهار کرد: آمار بالای طلاق از جمله مشکلات جدی در استان سمنان است و امام جمعه نیز در این حوزه مسئولیت دارد.

وی نماز جمعه را رساترین، گویاترین و بلیغ‌ترین سنگر حفظ ارزش‌ها برشمرد و افزود: باید واقعیات شهر به امام شهر برسد و امام به صورت مسئله‌محور آنها را بررسی و برای آنها تدبیر کند.

رئیس نمایندگی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان با اشاره به وجود  ۱۹ پایگاه نماز جمعه در استان سمنان یادآور شد: البته شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان بیش از آنکه در پی کمیت این پایگاه‌ها باشد به دنبال کیفیت‌بخشی بیشتر به این پایگاه‌ها است.

وی با بیان اینکه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان سمنان وظیفه نظارت بر این پایگاه های سیاسی و عبادی را برعهده دارد، گفت: از اواسط سال ۱۳۹۹ تا کنون، ۱۲ جابجایی در نماز جمعه‌های استان سمنان صورت گرفته که برخی از آنها به دلیل بازنشستگی ائمه جمعه و یا انتقال امام جمعه به استان خود بوده است. 

وی با اشاره به اینکه انتصاب برخی ائمه جمعه نیز جابجایی ائمه جمعه از شهری به شهر دیگر بوده، افزود: با تغییر امام جمعه، یک نیرو با انگیزه‌تر جایگزین و همین افزایش انگیزه باعث افزایش پیگیری‌ها نیز می‌شود و از همین رو است که برخی جابجایی‌ها می‌تواند به نفع مردم شهر باشد.

فاطمی‌نیا با بیان اینکه امام جمعه نباید در کابین آهنین اتومبیل خود بنشیند یادآور شد: امام جمعه باید در بین مردم حضور داشته باشد تا بتواند نیازها و مشکلات مردم را شناسایی، تجلیل و برای رفع آنها برنامه ریزی کند.

وی نماز جمعه را قرارگاه و قلب تپنده شهر دانست و افزود: این قلب تپنده به توان مردمی و اجتماعی نیازمند است که بر این اساس ارائه میز خدمت در نمازهای جمعه، بزرگداشت آیت‌الله آل هاشم و معرفی ایشان به عنوان یک امام جمعه جهادی، تکریم خادمان نمازجمعه، تجلیل از اعضای ستاد نمازجمعه، اجرای سرودهای انقلابی، تجلیل از پیشکسوتان نمازجمعه، اعلان فراخوان جذب خادمان نمازجمعه از جمله برنامه‌های بزرگداشت ۵ مرداد امسال در استان سمنان است.

وی در خصوص آخرین وضعیت ساخت مصلی‌ها گفت: متأسفانه در مقاطعی بدون کار کارشناسی، ساخت مصلی‌ها در کشور و از جمله در استان سمنان نیز آغاز شد که برخی شهرها بدون اینکه نیازمند مصلی جدید باشند، زمین بزرگی به مصلی جدید اختصاص دادند.

به گفته وی؛ چند شهر در استان نیازمند ساخت مصلی بودند که شهرهایی مانند سمنان، شاهرود و شهمیرزاد نیاز مبرم به ساخت مصلی داشتند که در این راستا مصلی‌ها نیازمند هزینه زیادی هستند که اعتبارات تخصیص یافته دولتی جوابگوی ساخت مصلی‌ها نیست و از این رو فرآیند تکمیل آنها طولانی خواهد بود و ساخت هر کدام از مصلی‌ها نیازمند میلیارد تومان اعتبار است.

انتهای پیام
captcha