به گزارش ایکنا از سمنان، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی فقیه در سمنان، امروز، 14 مردادماه در آستانه سالروز تشکیل جهاددانشگاهی در دیدار با رئیس و اعضای جهاددانشگاهی این استان با بیان اینکه جهاددانشگاهی با توجه به اینکه پیشرفتهای خوبی در زمینههای مختلف داشته است، گفت: مهمترین ویژگی این نهاد این است که مولود انقلاب است که خود افتخاری برای این نهاد انقلابی است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین توقع از جهاددانشگاهی این است که جهادی باشد و در راستای فعالیتهای جهادی زمان لازم در نظر گرفته شود، افزود: ارتباط جهاددانشگاهی با صنعت و معدن و خروجی آن جهت رفع نیازهای مردم مهم است. این نهاد در راستای تحقیقاتی که انجام میدهد گرهگشای کار مردم باشد.
مطیعی بیان کرد: تمام فعالیتهای جهادی این نهاد انقلابی ایدههایی نو و بدیع است که در راستای ظرفیت استان باید در جهت نیازهای داخل استان و مردم استفاده شود.
علی منصفیراد، رئیس جهاددانشگاهی سمنان نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از فعالیتهای یک ساله این نهاد اظهار کرد: از ۱۶ مردادماه سال گذشته تا مردادماه امسال، طرحهای متعددی در جهاددانشگاهی استان اجرایی شده است.
وی از تولید نمونه آزمایشگاهی و ثبت اختراع چهار محصول در این نهاد خبر داد و افزود: سه محصول از این چهار محصول دانشبنیان، در حوزه معدن و بر پایه مواد معدنی است که از مزیتهای نسبی استان محسوب میشود. همچنین اولین کود هفت جزئی کشور توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی استان تولید شده است که این محصول جدید از شش جزء معدنی و یک جزء آلی تشکیل شده است.
منصفیراد با بیان اینکه فرآیند ثبت اختراع طرح انجام شده است، اظهار کرد: یک جزء از هفت جزء این کود حیوانی و شش جزء دیگر آن که مواد معدنی است، همگی در معادن استان به وفور وجود دارند. این کود جایگزین کودهای شیمیایی است و در حال حاضر به دنبال جذب سرمایهگذار برای این محصول هستیم و پیشبینی میشود تا پایان سال زمینه ایجاد خط تولید آن در استان فراهم شود.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان مالچ معدنی را دیگر محصول دانشبنیان این نهاد دانست و یادآور شد: این محصول که زیست سازگار با محیط زیست و با هدف مقابله با پدیده گرد و غبار در کشور تولید شده است در آخرین سفر وزیر کشور به استان سمنان بهطور رسمی رونمایی شد.
منصفیراد از تولید یک خوراک دام توسط محققان جهاددانشگاهی خبر داد و افزود: نمونههای آزمایشگاهی این محصول که هم بهعنوان نهاده دامی و هم بهعنوان یک داروی مکمل دامی عمل میکند نیز تولید شده است.
وی با قدردانی از تلاش معاون علمی رئیسجمهور برای استفاده از ظرفیت دانشمندان ایرانی خارج از کشور گفت: در قالب طرح ملی کانکت، دو طرح جهاددانشگاهی استان با اعتباری دو میلیارد تومانی مصوب شد که نتیجه آن، بهرهگیری از ظرفیت دکتر خادمیان و پرفسور سیفعلیان، دو دانشمند هماستانی مقیم فرانسه و انگلستان بوده است.
منصفیراد با اشاره به طرح آموزش سرباز مهارت در استان سمنان اظهار کرد: در قالب این طرح بالغ بر شش هزار سرباز با همکاری جهاددانشگاهی سمنان و مرکز پدافند هوایی در استان آموزش دیدند. شرکتکنندگان در این دورهها، آموزش مهارتهای عمومی اشتغال و کارآفرینی و مهارتهای عمومی زندگی را فرامیگیرند.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از راهاندازی نخستین مرکز مشاوره کارآفرینی و اشتغال جوانان کشور در این نهاد خبر داد و گفت: این مرکز با همکاری ادارهکل ورزش و جوانان استان راهاندازی شده است که در این راستا این مرکز در واقع با هدف ارائه خدمات جامع مشاوره، کارآفرینی و اشتغال در استان راهاندازی شده است.
وی از اعطای تسهیلات اشتغالزایی به فراگیران جهاددانشگاهی استان خبر داد و افزود: به آن دسته از فراگیران که به اشتغالزایی میپردازند ۱۵۰ میلیون تومان وام کمبهره داده میشود که بر این اساس امسال ۳۰ میلیارد تومان اعتبار به این بخش اختصاص یافته است که امید میرود جوانان جویای کار استان از این ظرفیت و فرصت استفاده کنند و با شرکت در دورههای آموزشی جهاددانشگاهی استان از این فرصت بهره ببرند.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از برپایی ۱۶ آزمون استخدامی در استان در یک سال گذشته خبر داد و گفت: بالغ بر ۱۰ هزار و ۳۰۰ نفر در این آزمونها شرکت کردهاند. این آزمونها زمینه استخدام یک هزار و 373 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاهی در استان سمنان را فراهم کرده است.
انتهای پیام