به گزارش ایکنا به نقل از دفتر نماینده ولی فقیه در استان سمنان، حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی، نماینده ولی فقیه در استان سمنان، ششم آبانماه در نشست مشترک رئیسکل دادگستری و مسئولان دستگاههای قضایی استان سمنان با قضات محاکم تجدیدنظر ضمن تقدیر از خدمات و تلاشهای مسئولان و کارکنان دادگستری استان سمنان گفت: خداوند متعال در آیه ۲۶ سوره مبارکه «ص» میفرماید: «يَا دَاوُودُ إِنَّا جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ فَاحْكُمْ بَيْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَلَا تَتَّبِعِ الْهَوَىٰ فَيُضِلَّكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَضِلُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا نَسُوا يَوْمَ الْحِسَابِ؛ ای داوود، ما تو را خلیفه خود در زمین قرار دادیم؛ پس در میان مردم بهحق داوری کن، و از هوای نفس پیروی مکن که تو را از راه خدا منحرف کند؛ کسانی که از راه خدا گمراه شوند، عذاب شدیدی بهخاطر فراموش کردن روز حساب در پیش دارند.»
وی بیان کرد: بنابر تفسیر علامه طباطبایی(ره) عبارت «جَعَلْنَاكَ خَلِيفَةً فِي الْأَرْضِ» همانند آیه ۳۰ سوره بقره است که خداوند خطاب به فرشتگان فرمود «...إِنِّي جَاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً...» من در روی زمین، جانشینی برای خود قرار خواهم داد.
مطیعی بر اهمیت قضاوت در تعالیم دینی تأکید کرد و افزود: حکم کردن به عدالت، همان حکم کردن بهحق است که یکی از مصادیق رعایت تقواست. براساس آیه ۲۶ سوره «ص» آفت حکم بهحق، هواپرستی و تمایل به یکی از طرفین است. پیامبر اکرم(ص) و مولای متقیان حضرت علی(ع) تبعیت از هوای نفس را مایه ضلالت انسان دانستهاند که این امر ریشه در آیه مذکور دارد.
امام جمعه سمنان با تأکید بر اینکه حکم و قضاوت براساس هوای نفس، زمینهساز فراموش کردن آخرت و عذاب شدید میشود، یادآور شد: حکم کردن صرفاً به کارکنان دستگاه قضایی منحصر نمیشود و شامل هر کسی میشود که به نوعی در معرض قضاوت قرار دارد.
مطیعی جلب رضایت مردم و مراجعان به دستگاه قضایی را حائز اهمیت فراوان برشمرد و گفت: آن قاضی یا کارشناس دادگستری که براساس حق و عدالت حکم میکند، نزد خداوند متعال مأجور خواهد بود.
وی با قدردانی از مردم استان سمنان به دلیل پایین بودن تعداد پروندههای قضایی در این استان نسبت به سایر استانها بیان کرد: امیدواریم تمام مدیران، دستاندرکاران و کارکنان دستگاه قضایی در استان سمنان در عمل به وظایف قانونی و دینی خود موفق و سربلند باشند.
انتهای پیام