فرشید فلاح، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان در گفتوگو با ایکنا از سمنان با بیان اینکه 24 آبانماه بهمناسبت درگذشت علامه طباطبایی و به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب روز کتاب و کتابخوانی نامیده شده است، گفت: این رویکرد نشاندهنده آن است که نظام اسلامی به کتاب و کتابخوانی و ترویج علم و دانش در میان اقشار جامعه اهمیت میدهد.
وی با بیان اینکه در عرصه سرانه مطالعه در سطح کشور با بحران مواجه هستیم، افزود: در عرصه جهانی داعیهدار تمدن اسلامی کشوری خواهد بود که بتواند شاخصههای مطالعه، سواد و آگاهی مردم کشورش را ارتقا بخشد؛ به همین منظور برای رسیدن به این هدف و ترویج کتابخوانی در میان مردم دهها فعالیت فرهنگی از سوی نهادهای گوناگون انجام میشود.
فلاح یکی از رویدادهای تبلیغی ترویجی کتاب و کتابخوانی را اجرای طرح پایتختی کتاب برشمرد و ادامه داد: وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی هر سال این رویداد را در راستای توسعه کتابخوانی و پایتختی کتاب با همکاری وزارت کشور، نهاد کتابخانههای عمومی برگزار میکند که در هشتمین دوره آن بیش از 120 شهر رقابت کردند که پس از داوری، 12 شهر بهعنوان دوستدار شهر کتاب انتخاب شدند و در این میان شهر بافرهنگ و اخلاق سمنان نیز بهعنوان هشتمین پایتخت کتاب جمهوری اسلامی برگزیده شد.
وی با بیان اینکه در سوم آذرماه 1402 لوح پایتختی کتاب از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مردم سمنان تقدیم شد، اظهار کرد: شهر سمنان بهدلیل قدمت طولانی فرهنگی و مردم بافرهنگ و اهل مطالعه گزینه لایقی برای پایتختی کتاب است که در این راستا در نمایشگاه بینالمللی کتاب ایران در اردیبهشت 1403 غرفه سمنان بهعنوان زیباترین و جذابترین غرفه انتخاب و در بین خریداران کتاب که بهصورت الکترونیک سفارش داده بودند این استان جزء استانهای اول تا چهارم کشور بدون در نظر گرفتن جمعیت در خرید کتاب بهصورت الکترونیک بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان گفت: هر چند کتابفروشیهای استان با مشکلاتی روبرو هستند، اما شاهد هستیم مردم سمنان به موضوع کتاب و کتابخوانی اهمیت میدهند و در این زمینه فعال و پویا هستند.
فلاح کتابخانههای مردمی حوزه علمیه، کتابخانه شخصی دانشمندان، کتابخانه شهید علومی، کتابخانه نهادهای دینی مانند مساجد و حسینیهها، کتابخانه دانشگاه سمنان، کتابخانه امام خمینی(ره)، کتابخانه باران و رنگینکمان شهرداری و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را از مهمترین اماکن جهت توسعه و ترویج کتابخوانی در شهر سمنان برشمرد.
وی با بیان اینکه مسابقه ساخت المان پایتخت کتاب در سمنان برگزار میشود، گفت: در این راستا بهترین المان طراحی و در یکی از میادین شهر نصب میشود تا امر پایتختی کتاب در سمنان که موفقیت بزرگ فرهنگی برای شهر سمنان است، ماندگار شود.
فلاح خواستار شرکت دیگر شهرهای استان جهت پایتختی کتاب شد و افزود: مهمترین شاخصه برگزیده شدن در این خصوص انجام فعالیتهای خلاقانه و نوآوری در توسعه کتابخوانی است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سمنان رویداد پایتختی کتاب را رویدادی تبلیغی و ترویجی دانست و گفت: اگر مردم به این رویداد بهصورت جدی و ویژه توجه کنند میتواند بسیار در توسعه و ترویج کتابخوانی مؤثر باشد، اما اگر توجه و اهمیتی نداشته باشند این رویداد نمایشی خواهد بود.
وی بیان کرد: تلاش بر این است که با حس اعتماد بهنفس و خودباوری و تکریم نویسندگان و اهل کتاب موضوع کتابخوانی را تقویت کنیم.
یادآور میشود، بهمناسبت هفته کتاب آیین تجلیل از خادمان کتاب استان سمنان به همراه برپایی نمایشگاه و رونمایی از طرحهای کتاب، چهارم آذرماه با حضور جمعی از مسئولان در سمنان برگزار میشود.
انتهای پیام