به گزارش ایکنا از سمنان، علی منصفی راد، رئیس جهاد دانشگاهی استان سمنان، امروز، 19 فروردین در دیدار با مهدی آقا براری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استان سمنان از اجرای دو طرح کلان فناورانه توسط این نهاد در سال جاری خبر داد.
وی با بیان اینکه از سال گذشته دو مأموریت مهم ملی در حوزه فناورانه برای جهاددانشگاهی استان سمنان اعلام شد که انشاءالله با پیگیری و تلاش در سال جاری اجرا خواهد شد، اظهار کرد: یکی از طرحهای فناورانه، روش نوین ترمیم تاندون با استفاده از نانوکامپوزیت بیومیمیتیک بر پایه گرافن است که با همکاری دانشمند ایرانی مقیم کشور انگلستان، پروفسور سیفعلیان انجام میشود و در دولت گذشته نیز ماده اولیه آن رونمایی شد و انشاءالله ظرف چندماه آینده آزمایش بر روی نمونه حیوانی نیز انجام میشود.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: یکی دیگر از طرحهای کلان فناورانه این نهاد استفاده از فناوریهای نوین تولیدمثلی در تکثیر و به نژادی گوسفند است که در مرکز خدمات تخصصی به نژادی دام سبک جهاددانشگاهی استان سمنان در شهرستان مهدیشهر اجرا میشود که در این راستا سال گذشته اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور نیز در این مجتمع راهاندازی شده است.
منصفی راد متذکر شد: ایجاد زیرساخت لازم به منظور حفظ ذخایر ژنتیکی و گسترش نژادهای بومی دام سبک کشور، ایجاد زمینه توسعه فناوری با هدف افزایش جمعیت دام سبک وحشی نظیر کل و قوچ از طریق انتقال جنین (MOET)، ارتقای بهرهوری در واحد تولید (هر راس میش یا بره) از طریق بهکارگیری فرآیندهای اصلاح نژادی زودبازده نظیر گسترش نژادهای پربازده وارداتی و تلاقی گری (با رعایت موازین علمی) از جمله اهداف اجرای این طرح کلان فناورانه است.
به گفته وی، ارائه روشهای جایگزین و غیر تهاجمی به منظور اجرای فرآیند تلقیح مصنوعی دام سبک بجای روشهای مرسوم فعلی (لاپاروسکوپی) و خلق ارزش افزوده از طریق ایجاد بستر لازم به منظور تسهیل استفاده از مواد ژنتیکی منجمد و ایجاد بازارهای جدید فروش مواد ژنتیکی فریزشده حیوانات برتر داخلی و خارجی (اسپرم و جنین منجمد) نیز از دیگر اهداف مهم اجرای این طرح کلان فناورانه به عنوان مأموریت ملی مهم توسط جهاددانشگاهی استان سمنان است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان با اشاره به نامگذاری سال 1404 به عنوان سال سرمایهگذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: ضمن دستیابی به دانش فنی و ثبت اختراع، نمونه اولیه 9 محصول فناورانه و دانش بنیان طی سالهای 1402 و 1403 در استان سمنان تولید شده و انشاءالله در سالی که به عنوان سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، خط تولید برخی از این محصولات فناورانه راهاندازی خواهد شد.
به گفته وی، به لطف خدا و با همت محققان و پژوهشگران جهاددانشگاهی تا پایان سال 1403، تعداد 6 محصول فناورانه، رونمایی و نمونه اولیه آنها تولید شده و انشاءالله در سال 1404، نیز تعداد 3 محصول فناورانه و دانش بنیان دیگر نیز رونمایی خواهد شد.
مهدی آقا براری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از فعالیتها و دستاوردهای شاخص جهاددانشگاهی استان سمنان، بر ضرورت بهرهگیری از توانمندیهای علمی و فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان برای تحقق شعار سرمایهگذاری برای تولید در سال جاری تأکید کرد.
وی افزود: فعالیتها و اقدامات بسیار شایستهای در حوزههای فناورانه و دانشبنیان توسط جهاددانشگاهی استان سمنان انجام شده که انشاءالله در سال جاری با حمایتها و مساعدتهای مجموعه دولت و انجام سرمایهگذاری لازم، خط تولید این محصولات راهاندازی میشود.
به گفته آقا براری، دستگاهها و ارگانهای مختلف، امکانسنجی لازم برای بهرهمندی و استفاده از ظرفیتهای متعدد پژوهشی، علمی، آموزشی و فرهنگی جهاددانشگاهی استان سمنان را انجام دهند و در راستای تحقق شعار سال حمایتهای لازم را داشته باشند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری سمنان از مجموعه فعالیتها و اقدامات جهاددانشگاهی استان سمنان در اجرای طرحهای نظرسنجی و افکارسنجی در برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی تقدیر و تشکر کرد.
انتهای پیام