به گزارش ایکنا از سمنان، همزمان با ظهر تاسوعای حسینی آئین ویژه نخلگردانی بعد از اقامه نماز ظهر و عصر ساعت 13:30 با مداحی حسین عزیزی و سخنرانی حجتالسلام دیانی در تکیه جهادیه سمنان برگزار میشود.
آیین نخلگردانی تکیه جهادیه شهر سمنان در ۲۲ آذر ۱۳۹۱ با شماره ۶۵۷ در کلاسه اثر مراسم معنوی بهعنوان یک اثر معنوی ثبت ملی شده است. در این آیین که بیش از یکصد سال قدمت دارد نخلهایی از محلههای نزدیک در تکیه به هم میپیوندند و با فریاد یا حسین و یا ابالفضل دور تکیه گردانده میشوند که در این راستا مردم عزادار سمنان، به یاد دلاورمردیهای حضرت عباس(ع) نوحه شهید علقمه را میخوانند.
جهت اجرای آیین نخلگردانی، نخل را با پارچههای سبز و مشکی پوشش داده و در قسمت جلوی آن تصاویر امامان، شهدا و آیینه میآویزند. برای بلندکردن نخل عزاداران شال سیاه به گردن خود میاندازند و نخل را همراه با هیئات عزاداری حمل میکنند و در این مراسم نخلهایی از محلههای نزدیک در تکیه به هم میپیوندند و با فریاد یا حسین و یا ابالفضل دور تکیه گردانیده میشوند.
عزاداران حسینی در سمنان، اعتقاد راستینی به عمل نخلگردانی دارند، تا حدی که برای رفتن در زیر نخل و شرکت در نخلگردانی، نذر میکنند و یا دهها گوسفند، شتر و گاو در پای نخل، قربانی میکنند و حتی برخی برای رفع حاجت خود به نخل متوسل میشوند و یا بعضی هرگاه به نخل برسند، به نخل، سلام میدهند.
مردم شهر سمنان امروز با گذشت بیش از هزار سال از آن واقعه تاریخی، هر سال برای امام حسین(ع) تشییع پیکر برگزار میکنند تا شاید مرحمی برای زخم دل خود بیابند.
یادآور میشود، نخلگردانی؛ تشییع نمادین برای شهدای کربلاست که بهجای آنکه پیکر بر شانههای عزاداران قرار گیرد، سرها بر نیزههای دشمنان قرار گرفت.
در این سنت حسنه مردم حاجتمند درگاه حسینی، سیبهای سرخ و سفید خود را در محفظهای که در نخل وجود دارد قرار میدهند و در پایان مراسم تعدادی از آن را برای تبرک و شفای بیماران پس میگیرند و تعدادی را نیز برای کمک به حسینیهها و عزاداریها به مسئول هیئت میدهند تا با فروش آن به دوستداران حسینی، کمکی به تکیه کرده باشند.
انتهای پیام