کد خبر: 4294307
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۳

آئین «پای نخل شاهرود» ثبت ملی می‌شود

رئیس اداره میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی شهرستان شاهرود گفت: پرونده ثبت ملی آیین مذهبی پخت آبگوشت نذری ظهر تاسوعا در مسجد «پای نخل» شهرستان شاهرود در حال تدوین است.

آبگوشت ظهر تاسوعا مسجد پای نخل شاهرود ثبت ملی می‌شود

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سمنان، سیدمحمدصادق رضویان، رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود ۲۳ تیر از ثبت پرونده آیین مذهبی پخت آبگوشت نذری ظهر تاسوعا در مسجد «پای نخل» شهرستان شاهرود خبر داد.

وی با بیان اینکه آیین پخت و توزیع آبگوشت نذری در ظهر روز تاسوعای حسینی، همه‌ساله با حضور پرشور مردم، هیئات مذهبی و خیرین در مسجد امام موسی بن جعفر(ع)، معروف به مسجد پای نخل شاهرود برگزار می‌شود اظهار کرد: با توجه به قدمت و استمرار آن، پرونده این آیین در حال تهیه برای ثبت در فهرست میراث ناملموس کشور است.

به گفته رضویان؛ این آیین مذهبی که در آن آبگوشت سنتی در دیگ‌های بزرگ مسی و به شیوه‌های اصیل محلی طبخ می‌شود، از جلوه‌های برجسته مشارکت مردمی، ایمان و فرهنگ دینی منطقه به شمار می‌رود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود ادامه داد: فضای معنوی مسجد، حضور داوطلبانه خادمان و پخت غذا با مشارکت نذر کنندگان و بانیان، نشان‌دهنده پیوند عمیق مردم با آیین‌های عاشورایی و میراث مذهبی است.

رضویان با بیان اینکه مراسم ظهر تاسوعا در شاهرود یکی از آیین‌های شاخص مذهبی در این شهرستان است یادآور شد: ثبت این آیین در فهرست آثار ناملموس کشور، گامی مهم در پاسداشت و انتقال این میراث‌فرهنگی ارزشمند به نسل‌های آینده خواهد بود.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان شاهرود با تأکید بر اینکه در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴، فروشگاه صنایع‌دستی راه ابریشم شاهرود افتتاح شد، اظهار کرد: با افتتاح این فروشگاه صنایع‌دستی، تعداد فروشگاه‌های مجاز صنایع‌دستی در شهرستان شاهرود به ۱۱ باب افزایش یافت.

به گفته وی؛ فروشگاه صنایع‌دستی راه ابریشم با مدیریت امیررضا نخعی واقع در میدان کارگر، بلوار هلال‌احمر، روبروی اداره مسکن و شهرسازی شهرستان شاهرود میزبان هنردوستان است.

انتهای پیام
captcha