برگزاری جشنواره گولاچ در سمنان
کد خبر: 4043710
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۵

برگزاری جشنواره گولاچ در سمنان

مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان گفت: براساس رسم و سنتی دیرین سمنانی‌ها از ۱۲ تا ۱۵ شعبان به‌ویژه نیمه شعبان اقدام به پخت شیرینی به نام گولاچ می‌کنند که به آن نان برات هم می‌گویند.

برگزاری جشنواره گولاچ در سمنان

به گزارش ایکنا از سمنان، سمیه قاسمی، مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان امروز، 26 اسفندماه به خبرنگاران گفت: براساس رسم و سنتی دیرین سمنانی‌ها از 12 تا 15 شعبان به ویژه نیمه شعبان اقدام به پخت شیرینی‌ای به نام گولاچ می‌کنند که به آن نان برات هم می‌گویند.

وی ادامه داد: برات صرف‌نظر از آیینی برای پاسداشت روح مردگان و بهره‌مندی مردگان از خیرات زندگان و باور به معاد و ترویج فرهنگ خیرات و صدقه، مقدمه‌ای برای برپایی جشن میلاد حضرت مهدی (عج) و مراسم پرفیض شب‌های قدر در ایام ماه رمضان است.

قاسمی آئین برات را یکی از این آئین‌های جذاب و سنتی زنده برشمرد و افزود: این آیین، سنتی زنده و جاری در بین خانواده‌های سمنانی است که ۳۰ دی ۱۳۹۴ به شماره ۱۱۱۵ در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است.

مدیر بانوان و خانواده شهرداری سمنان نقش زنان را در برگزاری این آیین، محوری دانست و افزود: نان شیرین گولاچ توسط بانوان سمنانی در خانه پخت می‌شود و سپس در بین دوستان و همسایگان توزیع می‌شود تا علاوه بر کام آنها، کام درگذشتگان هم شیرین شود.

قاسمی با تأکید بر اینکه باتوجه به دیرینه بودن این رسم در بین سمنانی‌ها و اهمیت آموزش آن به نسل جدید تصمیم گرفتیم در آستانه میلاد حضرت مهدی آیین پخت گولاچ (نان برات) و آموزش پخت آن را برگزار کنیم، گفت: این آیین با حضور بانوان سمنانی به‌ویژه بانوان محلات و بافت تاریخی شهر سمنان امروز 26 اسفند ۱۴۰۰ در مسجد ملاقزوینی در محله کهنه دژ برگزار می‌شود و گولاچ پخت شده نیز در بین شرکت‌کنندگان در این کارگاه و مردم این محلات توزیع خواهد شد.

به گفته وی؛ برای تهیه و پخت این شیرینی خوشمزه ابتدا زرد چوبه را با اخشار (قلیاب، ماده رنگی سنتی و خوراکی) خوب می‌سایند و با آب مخلوط می‌کنند یا این مایع آرد را خمیر می‌کنند و مایه خمیر (خمیر ترش) به آن می‌زنند. خمیر را می‌گذارند تا ورم کند. سپس خمیر را به چونه‌های کوچک تقسیم و و روی لاک و مرزه پهن می‌کنند. روغن کنجد را در ماهی تابه داغ می‌کنند و چونه‌های پهن شده را از پشت و رو در ماهی تابه سرخ می‌کنند، سپس مخلوط دارچین و شکر را که از قبل آماده شده روی آن می‌پاشند و پس از این گولاچ آماده مصرف است.

قاسمی گفت: این آیین به همت خانه احسان محله ناسار و اسفنجان و مدیریت بانوان و خانواده شهرداری سمنان و با مشارکت مرکز نیکوکاری عابدینیه و خانه گردشگری، اقامتی سرای کاشیان امروز 26 اسفند برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha