ضرورت کاهش ریسک تولید در راستای تحقق شعار سال
کد خبر: 4210753
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۱
یوسفیان تأکید کرد:

ضرورت کاهش ریسک تولید در راستای تحقق شعار سال

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه باید ریسک تولید در کشور کاهش یابد، گفت: جهش تولید با مشارکت مردم زمانی محقق می‌شود که نوسانات قیمت ارز، بلاتکلیف بودن بازار و پیش‌بینی‌پذیر نبودن اقتصاد مرتفع شوند.

عزت‌الله یوسفیان، کارشناس مسائل اقتصادی

عزت‌الله یوسفیان، کارشناس مسائل اقتصادی، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره ملزومات تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: زمانی مردم در فرایندهای تولیدی مشارکت خواهند کرد که ریسک تولید کاهش یابد. در کشور ما به دلیل نوسانات قیمت ارز، بلاتکلیف بودن بازار و پیش‌بینی‌پذیر نبودن اقتصاد، ریسک تولید بسیار بالاست و در چنین شرایطی طبیعی است که مردم رغبت زیادی به تولید نداشته باشند. باید اعتماد مردم به تولید جلب شود و اطمینان حاصل کنند که سود تولید از سود دلالی بیشتر است، ولی متأسفانه چنین نیست.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دهم با اشاره به نقش بانک‌ها در جهش تولید، اظهار کرد: بانک‌ها نقش مهمی در رونق تولید دارند و باید همراه تولیدکنندگان باشند و نقدینگی را به بخش تولید و تولیدکنندگان تخصیص دهند.

اقتصاد پیش‌بینی‌پذیر باشد

یوسفیان ادامه داد: از سوی دیگر دولت باید سود نقدینگی را تا حدودی تقبل و پشتیبانی کند. در گذشته وامی با عنوان وام تبصره‌ای با بهره 15 درصد وجود داشت که پنج درصد آن را دولت در بودجه سالانه تقبل می‌کرد و به تولیدکننده واقعی اجازه می‌داد که فقط 10 درصد بهره را پرداخت کند. هدف دولت از وام تبصره‌ای حمایت از تولید و تولیدکننده بود که در آن مقطع اثربخش بود. البته در آن زمان تورم تا این حد افزایش نیافته بود و امکان پیش‌بینی آینده اقتصاد ایران وجود داشت.

وی به بی‌اعتمادی میان تولیدکنندگان و دولت اشاره و تأکید کرد: امروز سایه بی‌اعتمادی میان دولت و تولیدکننده بسیار سنگین شده است، به طوری‌که نه تولیدکننده حاضر است به وعده‌های دولت اعتماد کند و نه دولت به راحتی اظهارات تولیدکنندگان را می‌پذیرد. این بی‌اعتمادی در شرایطی شدت گرفته که مقام معظم رهبری بارها تأکید فرموده‌اند که تولید را با حمایت مردم پیش ببرید. لذا باید فضای بی‌اعتمادی میان تولیدکننده و دولت در سال جهش تولید از بین برود.

امور مرتبط با تولید به بانک‌ها سپرده نشود

کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه به دلیل عدم اعتماد دولت به تولیدکنندگان، بخش اعظم امور مرتبط با تولید به بانک‌ها سپرده شده است، گفت: تولید بدون حمایت و حضور مردم جهش پیدا نخواهد کرد. اگر بانک‌ها در عرصه تولید حضور مستمر داشته باشند، باید انتظار تشدید بنگاهداری آنها را داشت. باید اقداماتی انجام شود که دیگر بانک‌ها بنگاهدار نباشند و صفر تا صد تولیدات را به مردم سپرد. در شرح وظایف بانک‌ها تأکید شده است که فقط 10 درصد تسهیلات به بخش غیرتولیدی اختصاص یابد، ولی در حال حاضر چنین اتفاقی رخ نداده و عکس آن رقم خورده است.

یوسفیان بر اصلاح نظام بانکی در سال جهش تولید با مشارکت مردم تأکید و اظهار کرد: وظیفه بانک، ارائه خدمات مالی و اعتباری است نه ورود به عرصه تولید، چون اگر قرار باشد بانک در کنار بخش خصوصی به امر تولید بپردازد، بخش خصوصی توان رقابت با بانک را نخواهد داشت و میدان رقابت را واگذار می‌کند. باید میان بخش خصوصی رقابت وجود داشته باشد تا به برکت آن، تنوع، کیفیت، کمیت و نبوغ محصولات رقم بخورد.

وی در پایان گفت: شعار امسال را باید جدی گرفت و مسئولان با همت بیشتری بر روی آن تمرکز کنند. مشارکت مردم در تولید اتفاقات مبارکی را رقم خواهد زد و اقتصاد را پویاتر می‌کند.

گفت‌وگو از سعید امینی

انتهای پیام
captcha